Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la Summit-ul Consiliului de Securitate al ONU

reuniunea-onu-1

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la Summit-ul Consiliului de Securitate al ONU privind ameninţările la adresa păcii şi securităţii cauzate de acte teroriste

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a participat miercuri, 24 septembrie 2014, la New York, în cadrul celei de a 69-a sesiune a Adunării Generale ONU, la Summit-ul Consiliului de Securitate al ONU privind ameninţările la adresa păcii şi securităţii cauzate de acte teroriste, reuniune prezidată de Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii.

România a co-sponsorizat Rezoluția nr. 2178/2014 privind luptătorii teroriști străini, adoptată în unanimitate de membrii Consiliului de Securitate ONU, la inițiativa SUA. Rezoluția a fost emisă în baza Capitolului VII al Cartei ONU, având forță obligatorie pentru toate statele membre.
Amenințarea pe care o reprezintă acest fenomen a devenit tot mai gravă în ultima perioadă, în condițiile unui aflux fără precedent de luptători străini și de rețele de facilitare a deplasărilor acestora, fapt care alimentează numeroase conflicte la scară globală.
Rezoluția completează și detaliază obligațiile generale de prevenire și combatere a terorismului stabilite prin rezoluții anterioare, instituind un cadru normativ consolidat care să blocheze global recrutarea, organizarea și dotarea luptătorilor teroriști străini, precum și furnizarea oricărui sprijin logistic, direct sau indirect.
Un prim set de obligații impune statelor să incrimineze deplasarea propriilor cetățeni în alte state cu scopul săvârșirii, planificării, pregătirii sau participării în acte teroriste, respectiv acordarea de sprijin financiar sau facilitarea transportului și deplasării acestora. În anchetarea acestor fapte, statele își vor acorda sprijin reciproc prin schimb de date operative și asistență judiciară internațională, inclusiv prin intermediul organizațiilor și rețelelor specializate globale sau regionale.
De asemenea, statele vor bloca intrarea sau tranzitul pe teritoriul lor a persoanelor suspectate că se deplasează cu scopul săvârșirii, planificării, pregătirii sau participării în acte teroriste.
Rezoluția conține dispoziții detaliate privind cooperarea internațională, prevenirea actelor de terorism și contracararea extremismului violent, precum și acțiuni de monitorizare și asistență tehnică din partea structurilor specializate din cadrul ONU.
Participarea şefului diplomaţiei române a permis transmiterea unui semnal politic privind sprijinul ferm al României pentru consolidarea securității internaționale prin acțiuni coordonate împotriva radicalizării și manifestării extremismului violent. România rămâne angajată deplin în toate eforturile de combatere a acestui fenomen, atât la nivel regional, în cadrul Uniunii Europene cât și în plan global, în cadrul Organizației Națiunilor Unite.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la Summit-ul Consiliului de Securitate al ONU”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI