Patriarhul Daniel, cetatean de onoare al judetului Suceava

Preafericitul Daniel

PF Daniel a primit, sâmbătă, la Rădăuţi, diploma de cetăţean de onoare al judeţului Suceava, din partea şefului CJ Cătălin Nechifor, la trei zile după ce le cerea iertare tinerilor dacă nu a reuşit să le transmită mesajul potrivit privind slujbele ţinute în biserică pentru victimele de la Colectiv, informează Mediafax.
Primirea distincţiei are loc în contextul în care PF Daniel a fost criticat dur în spaţiul public pentru atitudinea în urma incendiului al cărui bilanţ a ajuns, sâmbătă, la 41de morţi.
Consiliul Judeţean Suceava a decis, în urmă cu două săptămâni, să ofere titlul de cetăţean de onoare al judeţului patriarhului BOR pentru activitatea sa, în special pentru sprijinul acordat judeţului, iar diploma i-a fost înmânată, sâmbătă, la Rădăuţi, unde PF Daniel a sfinţit biserica Mănăstirii „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”.
PF Daniel a oferit, la rândul său, stareţului Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, Iustin, Crucea Patriarhală ca recunoştinţă pentru contribuţia importantă la construcţia Mănăstirii „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” şi pentru edificarea aşezământul pentru copii „Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuţi, unde sunt îngrijiţi circa 140 de copii aflaţi în situaţii dificile.
Totodată, PF Daniel i-a înmânat stareţului Mănăstirii Bogdana un plic cu o sumă de bani pentru sprijinirea funcţionării aşezământului de copii.
Patriarhul BOR a oferit şi preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, medalia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” pentru contribuţia sa la funcţionarea aşezământului.
PF Daniel a primit distincţia la trei zile după ce le cerea iertare tinerilor dacă nu a reuşit să le transmită mesajul potrivit cu privire la slujbele ţinute în biserică pentru cei care au murit în incendiul din 30 octombrie sau au fost răniţi grav.
Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite. Înţelegem că tinerii de azi doresc nu numai socializare şi comuniune între ei, ci şi să fie ascultaţi şi încurajaţi în aspiraţiile lor. Biserica noastră îi iubeşte pe toţi tinerii, pe cei care vin la biserică şi pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie şi pentru societate„, spunea, joi, PF Daniel.
Patriarhul sublinia că doreşte să exprime mai multă afecţiune şi înţelegere pentru toţi tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea şi aspiraţiile lor.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Patriarhul Daniel, cetatean de onoare al judetului Suceava”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI