Patronii care forțează angajații să lucreze ore suplimentare vor fi aspru amendați

Codul_Muncii_ar_putea_fi_modificat
Codul Muncii ar putea fi modificat. Angajatorii vor putea fi sancționați pentru fiecare angajat care prestează ore suplimentare și nu este plătit.

Angajatorii care obligă angajaţii să presteze ore suplimentare de muncă vor fi amendaţi cu până la 3.000 de lei pentru fiecare salariat aflat într-o astfel de situaţie, a decis miercuri Camera Deputaţilor.
În prezent, firmele și instituțiile plăteau amendă de maxim 3.000 de lei indiferent de câți angajați prestau ore suplimentară. Inițiatorii proiectului spun că orele suplimentare le afectează salariaților sănătatea și viața de familie iar unii ajung chiar să se sinucidă.
Noile reguli, care modifică Codul Muncii, au fost adoptate miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 169 voturi pentru, 44 contra şi 67 abţineri. Ele vor fi trimise către preşedinte pentru promulgare şi vor intra în vigoare imediat ce sunt publicate în Monitorul Oficial.
Astfel, angajatorii vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.500 lei şi 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată să prestează muncă suplimentară.
Potrivit Codului Muncii, durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
Proiectul de lege a fost iniţiat de deputatul independent Adrian Dohotaru, deputatul PSD Petre Florin Manole şi senatorul PSD Gabriela Creţu, ca urmare a demersurilor din cadrul campaniei pentru Viaţă şi Muncă Decentă, derulată de mai multe ONG-uri şi organizaţii sindicale.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Patronii care forțează angajații să lucreze ore suplimentare vor fi aspru amendați”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI