Pe lista pasagerilor din avionul prăbuşit în Ucraina se afla un ROMÂN cu dublă cetăţenie

Andrei si Olga in avionul care s-a prabusit in Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, potrivit informaţiilor de până la acest moment, pe lista pasagerilor avionului aparţinând companiei Malaysian Airlines care s-a prăbuşit în estul Ucrainei se află şi numele unui român cu dublă cetăţenie. Românul era student în anul II la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj, el având cetăţenie româno-canadiană şi fiind însoţit de o altă studentă la UFM, cetăţean străin.
Românul aflat în avionul aparţinând companiei Malaysian Airlines care s-a prăbuşit în estul Ucrainei era student în anul II la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj, el având cetăţenie româno-canadiană şi fiind însoţit de o altă studentă la UFM, cetăţean străin.
Decanul Facultăţii de Medicină a UMF Cluj, Anca Buzoianu, a declarat, vineri, pentru Mediafax că profesorii universităţii sunt „îngroziţi” de cele întâmplate.
În accidentul aviatic din Ucraina şi-au pierdut viaţa, din nefericire, şi doi studenţi de la Facultatea de Medicină a UMF Cluj, anul II, secţia engleză. Este un tânăr cu dublă cetăţenie, româno-canadiană, şi o studentă cu cetăţenie străină. Suntem îngroziţi de cele întâmplate şi ne pare rău că a avut loc un astfel de eveniment„, a spus Buzoianu.
Andrei Anghel avea 24 de ani şi era un student eminent al Facultăţii de Medicină din Cluj. Călătorea, împreună cu iubita lui de naţionalitate germană, şi ea studentă la Cluj, şi urmau să participe la o conferinţă despre SIDA, în Australia.
Andrei Anghel era împreună cu Olga Ioppa, amândoi aveau 24 de ani şi tot viitorul în faţă.
Andrei si Olga, amandoi studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj, se urcaseră la bordul aeronavei cu gândul să ajungă în Australia, la o conferinţă despre SIDA. Şcoala îi susţinuse în acest demers. „Participau la un congres ştiinţific unde aveau o lucrare şi erau în drum spre acest congres. Pot să vă spun că erau studenţi foarte buni„, a spus Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu.

Ea a refuzat să facă alte declaraţii şi a spus că membrii familiilor celor doi studenţi au cerut discreţie.
Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, potrivit informaţiilor de până la acest moment, pe lista pasagerilor avionului aparţinând companiei Malaysian Airlines care s-a prăbuşit în estul Ucrainei se află şi numele unui român cu dublă cetăţenie.
În completarea informării de presă transmisă în această dimineaţă cu privire la tragedia aviatică din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe informează că – urmare a verificărilor care continuă, în vederea stabilirii identităţii tuturor pasagerilor – i-au fost furnizate noi informaţii potrivit cărora pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăseşte un cetăţean care deţine dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenie română„, a informat MAE într-un comunicat remis vineri agenţiei Mediafax.
Conform sursei citate, familia acestuia a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia.
Familia victimei a precizat că nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale.
Conform sursei citate, familia acestuia a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Pe lista pasagerilor din avionul prăbuşit în Ucraina se afla un ROMÂN cu dublă cetăţenie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI