Perchezitii de amploare într-un dosar de trafic de persoane

Perchezitii la Berevoesti
La această oră au loc percheziții de amploare într-o localitate din Muscel. Peste 40 de percheziții sunt la Berevoești, în satul Gămăcești. Vizați sunt cei care exploatează persoane. În această acțiune sunt implicate forțe din cadrul B.C.C.O, jandarmi, polițiști, etc. iar peste 80 de persoane sunt ridicate și conduse la audieri! În colimator au intrat musceleni acuzați de sclavagism și trafic de persoane.

Anchetatorii susțin că există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2008 și până în prezent s-au constituit mai multe grupuri infracționale organizate structurate pe baza relațiilor de familie, care au recrutat 40 de persoane minore și majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilități fizice sau psihice, cu situații materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci și îndeplinirea de servicii în mod forțat și prin obligarea la practicarea cerșetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire și de lipsire de libertate.
„În unele cazuri, victimele era răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări și autogări) sau chiar din propriile locuințe și ulterior transportate de către membrii grupurilor infracționale la domiciliile lor, unde aceștia prin constrângere forțau victimele să efectueze zilnic diverse munci și activități atât în gospodăriile suspecților cât și în proximitatea localității, respectiv: să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localității și să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecților care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în jud. Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) unde comercializau ilegal cantitățile de lemne sustrase”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.
Potrivit procurorilor, modalitățile de constrângere exercitate de către suspecți constau în amenințări repetate și regulate și lovituri aplicate victimelor în mod repetat cu palmele, pumnii, picioarele, biciul, persoanele vătămate fiind aduse în stare de aservire și lipsire de libertate în condițiile în care acestea erau supravegheate permanent de către membrii grupurilor.
De cele mai multe ori, victimele nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi de mâncare, erau legate (cu lanțuri sau chingi) sau încuiate pe timpul nopții ca să nu poată fugi și li se aplicau tratamente umilitoare (erau dezbrăcate complet și udate alternativ cu apă rece și caldă; erau legate de mâini și picioare și puse să mănânce de pe jos, erau puse să se bată între ele pentru amuzamentul suspecților, li se arunca mâncarea pe jos, etc).
Există suspiciunea că unele dintre victime au fost violate sau abuzate sexual.
În acest dosar, a fost începută urmărirea penală față de 40 de persoane care vor fi aduse la sediul DIICOT Pitești pentru audieri.
Acțiunea a fost organizată cu sprijinul BCCO Pitești, BCCO Craiova Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș și Gruparea mobilă de jandarmi Craiova Frații Buzești.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Perchezitii de amploare într-un dosar de trafic de persoane”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: