Perchezitii la mai multe firme din Bucuresti si judetul Ilfov

Perchezitii in Bucuresti

La data de 04.03.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O.Porturi Maritime, D.C.C.O. şi B.C.C.O. Bucuresti au efectuat un număr de 39 percheziţii la domiciliile unor persoane fizice si la sediile unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti si localităţi din judeţul Ilfov.
Percheziţiile au fost executate ca urmare a începerii urmăririi penale într-un dosar care vizează un grup infracţional organizat, constituit din 13 membri în vederea săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală.
Astfel, în perioada 2014 – 2016, doi cetateni sirieni, cu sprijinul altor doi marocani şi noua romani, au iniţiat un mecanism de fraudare a bugetului de stat pe segmentul marfurilor importate din China, in sistem containerizat, prin portul Constanta Sud Agigea.
Importurile au fost realizate pentru mai multe societati comerciale cu sediile in mun. Bucuresti si jud.Ilfov, fiind prezentate la autoritatea vamală, documente comerciale falsificate. Frauda consta în diminuarea valorii reale a bunurilor importate cu consecinta inregistrarii in contabilitate a unor acte nereale. In aceasta modalitate autoritatile vamale au fost induse in eroare prin diminuarea taxelor vamale. In evidentele contabile ale firmelor implicate erau inregistrate facturi fiscale cu valoare mai mica in scopul diminuarii TVA de plata.
Marfurile astfel importate au fost vandute unor societati comerciale din complexele de tip en-gros situate in jud.Ilfov si ulterior comercializate pe piata romaneasca.
Se estimează ca membrii grupului au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de aproximativ 1.000.000 euro.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Perchezitii la mai multe firme din Bucuresti si judetul Ilfov”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI