Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Percheziţii la suspecţi de deţinere ilegală de arme

Detinere ilegală de arme

În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au descoperit şi ridicat 2 arme letale şi 2 neletale, deţinute ilegal, precum şi peste 74.000 de euro, bani susceptibili a proveni din infracţiuni.
La percheziţii, poliţiştii au depistat 2 arme letale (o pușcă de vânătoare cu alice și un pistol cu glonț) şi 2 arme neletale (un pistol cu gaze iritant-lacrimogene şi un pistol cu proiectil de cauciuc), precum şi 58 de articole pirotehnice (petarde), deţinute ilegal.

Detinere ilegală de arme11123
Armele și articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea efectuării constatărilor tehnico-științifice balistice și fizico-chimice, urmând a se dispune cu privire la confiscarea acestora.
De asemenea, a fost descoperită şi confiscată suma de 74.000 de euro, despre care există suspiciunea că a fost obținută ca urmare a determinării şi facilitării săvârșirii unor infracțiuni de prostituție și cerșetorie, pe teritoriul Franței și Germaniei.
Totodată, poliţiştii au depistat şi ridicat în vederea continuării verificărilor 12 biciclete de diferite mărci, 2 camere video, 2 DVD playere, o stație de amplificare sunet, diverse unelte electrice pentru grădinărit, încălţăminte şi 7 pașapoarte turistice pentru diferite persoane, bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată.
În cadrul acțiunii, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 de lei, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și neasigurarea corespunzătoare a condițiilor de păstrare, luându-se totodată măsura complementară a anulării dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor față de patru persoane.
Față de o persoană din judeţul Ilfov s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentată magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, iar ceilalți bănuiţi sunt cercetați în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.
Reamintim că, la data de 29 octombrie a.c., poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R. şi ai I.P.J. Ilfov, sprijiniţi de luptători de acţiuni speciale din cadrul I.G.P.R. şi I.P.J. Ilfov, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în comunele Tunari, Găneasa, Domneşti, Cornetu şi oraşul Bragadiru, din judeţul Ilfov.
Percheziţiile au vizat probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de deţinerea ilegală a unor arme neletale şi letale (scurte şi lungi), confecţionate artizanal sau introduse ilegal în Romania.
Din cercetări, a rezultat că bănuiţii ar fi folosit armele la săvârşirea de infracţiuni privind viaţa şi integritatea corporală a persoanelor, precum şi la regimul armelor şi muniţiilor.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Percheziţii la suspecţi de deţinere ilegală de arme”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI