Percheziții la suspecți de evaziune fiscală

perchezitii-la-suspecti-de-evaziune-fiscala
Ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române desfășoară la această oră mai multe percheziții domiciliare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pentru probarea activității unei grupări specializate în comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.

La data de 8 septembrie a.c., sunt efectuate 7 percheziţii domiciliare pe raza județelor Ilfov și Giurgiu, precum şi a Municipiului Bucureşti, fiind vizate domiciliile suspecţilor şi sediile unor societăţi comerciale. La percheziții participă polițiști din cadrul Direcției de Investigarea Fraudelor, precum și de la inspectoratele județene de poliție din Giurgiu și Ilfov. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..
10 persoane vor fi aduse la audieri, în funcţie de probatoriul administrat şi de aspectele rezultate în urma percheziţiilor, urmând a fi dispuse măsuri conform prevederilor procesual penale în vigoare
În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei compani producătoare de programe informatice ar fi creat un circuit infracţional format din peste 50 de societăţi comerciale prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.
Din cercetări a reieșit că, în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste 3 milioane de euro.
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, faptă prev. de art. 9, alin.1, lit. c şi art. 9, alin. 3 din Legea nr. 241/2005.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Percheziții la suspecți de evaziune fiscală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI