Persoane supravegheate judiciar de poliţişti

arestul-la-domiciliu1

Poliţia Română a luat, în ultima săptămână, măsuri pentru supravegherea judiciară a 162 de persoane, faţă de care instanţele de judecată au dispus măsuri preventive neprivative de libertate. În aceeaşi perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 26 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.
În perioada 31 octombrie – 6 noiembrie a.c., la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 162 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.
Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 38 de persoane, pe numele cărora, în ultima săptămână, a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 124 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.
Poliţia verifică, periodic, modul în care acestea îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.
În ultima săptămână, la nivel naţional au fost înregistrate 26 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.
Astfel, controlul judiciar dispus iniţial a fost înlocuit, în 7 cazuri, cu măsura arestării preventive, în 2 cazuri cu cea a arestului la domiciliu, în 5 cazuri a fost înlocuit cu măsura condamnării la închisoare cu executare, iar în alte 7 cazuri a fost înlocuit cu măsura condamnării cu suspendarea executării pedepsei. De asemenea, în 4 cazuri, arestul la domiciliu a fost înlocuit cu măsura controlului judiciar, iar într-un caz a fost înlocuit cu arestarea preventivă.
La data de 23 octombrie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de un bărbat, de 22 de ani, domiciliat în Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Judecătoria Galaţi a emis faţă de acesta, la data de 4 noiembrie a.c., mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pentru săvârşirea unei noi infracţiuni de furt calificat. În fapt, s-a reţinut că acesta a pătruns în locuinţa mai multor persoane, cu scopul de a sustrage bunuri.  În prezent, cel în cauză este încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Galaţi.
La data de 19 martie a.c., instanţa de judecată din Braşov a dispus măsura controlului judiciar faţă de un bărbat, de 40 de ani, din comuna Tărlungeni, satul Zizin, judeţul Braşov, acesta fiind obligat să nu părăsească limita teritorială a judeţului Braşov. De asemenea, instanţa a stabilit ca acesta să se prezinte la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul I.P.J. Braşov, conform programului de supraveghere stabilit de poliţişti sau ori de câte ori este chemat.
La data de 17 septembrie a.c., cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Braşov la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă la tâlhărie calificată.
Acesta a fost luat în supraveghere de poliţişti, care i-au întocmit programul, pe care l-a respectat până la data de 7 octombrie a.c., după care nu s-a mai prezentat la Biroul Supravegheri Judiciare.
Poliţiştii au informat în scris Judecătoria Braşov, pentru luarea măsurilor legale, iar în baza sesizării, la data de 3 noiembrie a.c., instanţa de judecată a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, deoarece acesta a încălcat cu rea credinţă obligaţia de a se prezenta la Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Braşov, conform programului de supraveghere.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Persoane supravegheate judiciar de poliţişti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI