Peste 1.300 de cazuri de infectare cu virusul Ebola în Africa de Vest

Epidemie virus ebola

Bilanţul epidemiei de febră hemoragică în Africa de Vest a ajuns la peste 1.300 de cazuri şi 729 de morţi, dintre care 57 în patru zile, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
În perioada 24-27 iulie, au fost înregistrate 122 de cazuri noi (confirmate, probabile şi suspecte), precum şi 57 de decese confirmate în Guineea, Liberia, Nigeria şi Sierra Leone„, a precizat OMS într-un comunicat, citat de Mediafax.
Aceste date arată o creştere în doar 4 zile cu 8,5 la sută a numărului de decese şi cu 10,1 la sută a numărului de cazuri de la precedentul bilanţ al OMS.
Tendinţa (…) rămâne incertă„, în contextul în care epidemia continuă să se răspândească în comunităţi şi afectează în prezent şi persoanele care oferă îngrijiri medicale, avertizează organizaţia.
În total, la data de 27 iulie, OMS a înregistrat 1.323 de cazuri de febră hemoragică (909 confirmate ca fiind Ebola), dintre care 729 s-au soldat cu deces.
Această epidemie, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în alte state din Africa de Vest.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Peste 1.300 de cazuri de infectare cu virusul Ebola în Africa de Vest”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI