Peste 10.000 de persoane au participat la slujba de Bobotează de la malul mării/FOTO

Boboteaza pe faleza Cazinoului16

La Constanţa, peste 10.000 de oameni au umplut faleza Cazinoului şi au asistat la ceremonialul religios. Apoi, după ce apele au fost sfinţite, au luat Aghiazma Mare, despre care se spune că vindecă bolile şi aduce spor în casă. 11 tineri s-au aruncat, aşa cum cere tradiţia, în valurile reci ale mării pentru a recupera crucile din lemn aruncate de Arhiepiscopul Tomisului. La eveniment a participat viceprimarul Constanței, Costin Răsăuțeanu, dar și subprefectul județului Constanța, Ionuț Done.
Credincioşii au mers de dimineaţă la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, unde ÎPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie în cinstea Botezului Domnului. „Sărbătoarea Botezului Domnului este, așa cum ne spune Sfântul Simeon Tesaloniceanu, o înnoire, o reactualizare a Botezului Domnului, dar și o înnoire a botezului nostru. Majoritatea ne-am botezat când eram copiii. Acum ne aducem aminte de Botezul Domnului și de faptul că noi ne-am botezat în numele Preasfintei Treimi, am primit iubirea și harul Preasfintei Treimi, ne-am lepădat de satana și ne-am unit cu Hristos. Botezul creștin bazat pe credința în Iisus Hristos este temelia vieții creștine. Fără botez nu putem primi celelalte sfinte taine ale bisericii„, a spus patriarhul Daniel, la slujba de Bobotează oficiată la Catedrala Patriarhală.
Faleza Cazinoului din Constanța a fost invadată, la prânz, de miile de enoriași veniți să participe la slujba de Sfințire Mare a apei, oficiată de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Nu a contat că afară a fost frig sau că a nins. Toți au venit să asiste la ceremonialul religios. După slujbă, în jurul orei 12.00, clerul şi credincioşii au pornit în procesiune spre faleza Cazinoului, unde a fost oficiată slujba de sfinţire a apelor. Aici a fost formată, Crucea Sfântului Andrei, din 200.000 de pet-uri cu apă sfinţită, care au fost apoi împărţite de jandarmi celor prezenţi. Tot acolo se afla şi o altă cruce, sculptată în gheaţă.
IPS Teodosie a sosit pe o caleașcă trasă de cai. Arhiepiscopul Tomisului a sfinţit apa din mai multe butoaie mari, din lemn, aflate într-un alai de care trase de boi şi măgăruşi.
Muzica Militară a Forţelor Navale şi Garda de Onoare au însoţit procesiunea spre faleza Cazinoului, iar două ambarcaţiuni şi un echipaj din structurile Centrului de Scafandri au asigurat desfăşurare în condiţii bune a ceremonialului de binecuvântare şi sfinţire a apelor.
După ceremonia religioasă, Arhiepiscopul Tomisului a urcat într-o barcă şi a mers în larg pentru a arunca cele trei cruci de lemn în apă.
Mai mulți tineri curajoși au plonjat, apoi, în apa mării după cele trei cruci aruncate, dintr-o ambarcațiune, de IPS Teodosie. Una dintre cruci a fost recuperată de către un musulman în vârstă de 49 de ani, Ismail Asan. El participa pentru a doua oară la acest eveniment și a spus să prinderea crucii speră să îi aducă sănătate. ”Este al doilea an când particip, am zis că până nu iau crucea nu mă las”, a spus Ismail Asan, care se pare că acesta are acasă un copil bolnav.
O altă cruce a fost adusă la ţărm de un scafandru profesionist, în vârstă de 29 de ani, Gabriel Badea. El a spus că este pentru prima oară când sare după cruci, reuşind să şi prindă una dintre ele. Scafandrul a afirmat că apa mării a fost destul de rece, având vreo 3-4 grade Celsius, şi îşi doreşte ca această cruce să îi aducă sănătate pentru familia sa. El a precizat că cel mai probabil crucea pe care a recuperat-o din mare o va ţine în dormitorul copilului. Cei care au recuperat crucea au primit din partea Arhiepiscopiei Tomisului obiecte bisericeşti şi o sumă de bani.
IPS Teodosie a afirmat, la finalul ceremoniei, că Boboteaza promite belşug şi bogăţie pentru acest an.
Mai multe care trase de boi, măgari și cai, ce duceau butoae cu apă sfințită, au pornit, la final, pe străzile orașului pentru constănțenii care nu au putut ajunge la slujba de Bobotează de pe malul mării.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Peste 10.000 de persoane au participat la slujba de Bobotează de la malul mării/FOTO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI