Peste 250 de pacienți spitalizați în ultimele 72 ore. Cei mai mulți fiind copii

Viroze_Respiratorii
992 persoane au fost înregistrate la UPU de vineri, 23.11.2018, ora 07.00 până astăzi, 26.11.2018., ora 07.00. În urma investigațiilor de specialitate efectuate în cadrul UPU, au fost spitalizate 262 persoane. Cele mai multe internări au fost efectuate în secția Pediatrie.

Astfel, în cele 72 de ore de referință, la UPU au fost consultați 36 copii cu vârste cuprinse între 0 și 1 an și alți 267 copii cu vârste cuprinse între 1 și 16 ani. Din totalul celor 303 minori investigați în cadrul Unității Primiri Urgențe, 67 au fost internați în secția Pediatrie, 1 la Terapie Acută Pediatrie și alți 4 la Chirurgie și Ortopedie Pediatrică.
Vă aducem la cunoștință că secția Pediatrie din cadrul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța dispune de 75 de paturi copii și alte 25 paturi pentru însoțitori„, afirmă reprezentanții spitalului.
Vineri, 23.11.2018, la ora 14.00 erau internați 62 copii. În următoarele 3 zile au mai fost internați alți 64 pacienți minori astfel că astăzi, 26.11.2018, toate paturile din cadrul secției Pediatrie erau ocupate.
Potrivit conducerii secției, predomină afecțiunile respiratorii iar cei mai mulți pacienți internați au între 0 și 1 an, respectiv 1-3 ani. Totodată s-au remarcat și afecțiuni renale, neurologice, digestive precum și intoxicații și alergodermii.
Având în vedere că a început sezonul virozelor, facem apel la părinți ca de la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie. Este foarte important ca acei copii care necesită îngrijire și tratament la domiciliu, să fie retrași din colectivitate. Totodată, sfătuim familiile cu copii mici să evite locurile publice și aglomerațiile și să nu uităm de spălatul frecvent pe mâini! O altă recomandare ține de vaccinarea antigripală. Aș mai adăuga alimentația de sezon bazată pe proteine de calitate (lapte,brânză, ouă, carne, cereale integrale, legume și fructe proapete), odihnă minim 8 ore și limitarea timpului petrecut în fața micilor ecrane„, susține Conf. Univ. Dr. Cristina Mihai, medic șef Pediatrie SCJU Constanța. (Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Peste 250 de pacienți spitalizați în ultimele 72 ore. Cei mai mulți fiind copii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI