Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Peste 35.000 de mii de turisti vor veni pe litoral de 1 Mai

panorama-mamaia
Cu o lună înainte de deschiderea oficială a sezonului estival, hotelierii de pe litoral au intrat în febra pregătirilor. Îşi renovează unităţile de cazare, îşi amenajează spaţiile verzi şi pregătesc oferte atractive pentru turişti.

Ca în fiecare an, cel mai mare număr de turişti este estimat să ajungă în staţiunea Mamaia.
Corina-MartinPeste 35.000 de turiști sunt așteptați pe litoralul românesc în weekend-ul de 1 Mai, afirmă președintele Asociației Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, într-o conferință de presă susținută astăzi, la Hotel Iaki.  Majoritatea vor alege stațiunea Mamaia și că există hoteluri care sunt rezervate în totalitate pentru perioada respectivă. Cei mai mulţi vor prefera staţiunea Mamaia, dar aşa cum se întâmplă în fiecare an nu vor fi ocolite nici Vama Veche, Costineşti, Neptun şi Eforie.

Ne așteptăm la peste 35.000 de turiști pe litoralul românesc în weekendul între 1-3 mai. Vremea se anunță foarte frumoasă, asta ne ajută foarte mult în fiecare an sau ne poate încurca. Vânzarea merge foarte bine și feedback-ul pe care îl avem de la agențiile ANAT este același, deci vânzarea prin agenții merge foarte bine, oamenii s-au grăbit să facă rezervări, mai ales pentru stațiunea Mamaia„, a declarat Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării.
De asemenea, Corina Martin a mai spus că există hoteluri care au vândut deja toate locurile pentru weekend-ul de 1 Mai.

Totodată, Corina Martin a adăugat că în această vară pe litoralul românesc vor fi prezenţi 4.500 de turişti din Israel, aceştia urmând să cheltuiască în România peste trei milioane de euro.
Ceea ce a început anul trecut ca un proiect – pilot, cu un zbor pe săptămână, se dezvoltă în acest an la două zboruri pe săptămână, este vorba de joi şi duminică, sosesc peste 4.500 de pasageri din Israel pe care îi aşteptăm în vacanţă, în mod special în Mamaia, dar şi la un hotel din Eforie Nord. Noi am estimat undeva la două milioane de euro încasările din serviciile de cazare şi masă pentru aceşti 4.500 de turişti, adăugăm peste 1,5 milioane de euro din încasările în atracţii, tururi locale, intrări la toate atracţiile şi excursiile pe care le organizăm şi depăşim un volum de trei milioane de euro de încasări„, a mai spus Corina Martin.
Lista evenimentelor pentru 1 Mai nu a fost definitivată, dar nu va lipsi parada autoturismelor, aceasta urmând să fie admirată atât de turiști, cât și de constănțeni.

Aurelian-MarinTarifele practicate de 1 Mai fiind aproximativ la fel ca cele de anul trecut.
Preşedintele ANAT, Aurelian Marin, a spus, la conferinţa de presă, că preţurile pentru minivacanţa de 1 Mai merg de la 60 de lei de persoană la 150 de lei de persoană pe noapte, în funcţie de numărul de stele al unităţii hoteliere. Astfel, pentru un hotel de două stele o persoană va plăti pentru o noapte în medie 60-70 de lei pe noapte, pentru trei stele – 80-100 de lei de persoană pe noapte şi pentru patru stele – 100-150 de lei de persoană pe noapte.
De asemenea, acesta a menţionat că pentru sudul litoralului tarifele sunt mai mici cu 20-25 la sută faţă de Mamaia.
În Stațiunea Mamaia va avea loc deja tradiţionala paradă a maşinilor de epocă la care vor lua parte automobile de epocă, motocicliștii clubului Sea Wolves și vehicule offroad şi este posibil ca sezonul estival să fie deschis şi o paradă a carelor alegorice.
În perioada 1-3 mai, în zona de nord a stațiunii Mamaia se va desfășura Sun Waves, eveniment dedicat iubitorilor muzicii de club.
La evenimentele ocazionate de deschiderea sezonului estival vor participa și agenți de turism și ziariști din Turcia și Italia, veniți într-un înfotrip pe litoral și în Delta-Dunării.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Peste 35.000 de mii de turisti vor veni pe litoral de 1 Mai”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI