Peste 4,6 tone de peste pescuit ilegal, ridicate de politisti in ultima luna

braconaj-piscicol
Peste 4,6 tone de peşte pescuit ilegal şi plase de pescuit în lungime totală de peste 22 de kilometri au fost ridicate de oamenii legii, în urma unei acţiuni desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române. De asemenea, polițiștii au constatat 345 de infracţiuni şi au aplicat peste 3.700 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 11 aprilie – 14 mai a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţişti din cadrul stucturilor de ordine publică, poliţiei transporturi, poliţiei rutiere, investigare a criminalităţii economice şi Serviciului de Poliţie „Delta Dunării”, au desfăşurat 1.240 de acţiuni punctuale pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol.
Echipele de control au verificat 405 societăţi comerciale care comercializează peşte şi produse din peşte, 76 de amenajări piscicole, 124 de ambarcaţiuni şi 6.365 de autoturisme.
În urma activităților desfășurate, poliţiştii au constatat 345 de infracţiuni, dintre care 259 prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi 64 la regimul circulaţiei rutiere. În cadrul dosarelor penale întocmite sunt cercetate 267 de persoane, dintre care 224 au fost depistate în flagrant delict„, precizează Poliția Română, înt-un comunicat remis Lumea Presei.
De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3.739 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 424.813 lei, dintre care 429 pentru abateri prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 4.604 kg. de peşte, dintre care 16,5 kg. de sturion, 29,6 kg. de icre, 433 de plase monofilament, în lungime de peste 18.600 de metri şi 153 de plase de pescuit cu fir textil, în lungime de aproximativ 3.820 de metri.
Poliţiştii au mai indisponibilizat 25 de setci, 11 prostovoale, 39 vintire, un dispozitiv electric pentru pescuit, 73 alte unelte de pescuit, 21 de ambarcaţiuni, şapte motoare de ambarcaţiuni, patru rezervoare de ambarcaţiuni şi şase autoturisme, folosite în activitatea infracţională„, mai precizează sursa menţionată.4 rezervoare de ambarcaţiuni şi 6 autoturisme, folosite în activitatea infracţională.
La activităţi au participat specialişti ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi ai Autorităţii Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” au depistat, la data de 29 mai a.c., doi bărbaţi, de 26 şi 38 de ani, ambii din judeţul Tulcea, care ar fi pescuit în partea nordică a lacului Razelm, cu un aparat electric pe care îl deţineau într-o ambarcaţiune.
În momentul identificării, aceştia aveau capturate 25 de kg. de peşte proaspăt, precum şi aparatul electric confecţionat artizanal.
Aparatul electric pentru pescuit, acumulatorul de 70 de Ah putere, ambarcaţiunea, precum şi peştele au fost ridicate, în vederea confiscării.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit electric şi deţinere a aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare/electrocutare.
În urma unui alt control efectuat de poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” la sediul unei societăţi comerciale din localitatea Crişan, judeţul Tulcea, au fost indentificate 309 kg. de peşte congelat, precum şi 25,6 kg. de icre, toate fără documente legale de provenienţă.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea de infracţiuni privind fondul piscicol, pescuitul şi acvacultura.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Peste 4,6 tone de peste pescuit ilegal, ridicate de politisti in ultima luna”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI