Peste 80 de persoane aflate într-o ambarcaţiune în derivă, salvate de poliţiştii de frontieră

operatiune-de-salvare-in-marea-neagra-portul-constanta

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea a peste 70 de persoane aflate la bordul unei ambarcaţiuni care plutea în derivă pe Marea Neagră, la aproximativ 18 mile marine de Gura Portiţei.
Astăzi, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi de lucrătorii Centrului Maritim de Coordonare (M.R.C.C.) din cadrul Autorităţii Navale Române să intervină pentru remorcarea unei ambarcaţiuni, care plutea în derivă pe Marea Neagră.
Poliţiştii de frontieră au intervenit de urgenţă în efectuarea unei misiuni de salvare pe mare, deplasându-se la locul indicat cu două nave ale Gărzii de Coastă, MAI 1101 de la Grupul de Nave Constanţa şi 1102 de la Grupul de Nave Sulina.
La aproximativ 18 mile marine travers de Gura Portiţei, poliţiştii de frontieră au observat o ambarcaţiune de agrement, în lungime de aproximativ 15 metri lungime, având arborat pavilionul României, pe care se aflau peste 80 de persoane, copii, femei şi bărbaţi, care nu vorbeau limba română.
Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile (vânt puternic, marea agitată 3-4 grade în larg), precum şi numărul mare de persoane aflate pe o ambarcaţiune improprie transportului, poliţiştii de frontieră au intervenit cu nava MAI 1101 pentru remorcarea în siguranţă ambarcaţiunii spre Portul Constanţa.
Din primele verificări a reieşit faptul că ambarcaţiunea plecase în urmă cu două zile de pe coasta Turciei şi la bord se află cetăţeni din Irak, Afganistan şi Siria. Toți au fost duși în Dana 120 a Portului Constanța Sud Agigea, unde i-au așteptat mai multe ambulanțe.

ISU_Constanta_01
Autoritățile române au luat măsuri speciale în cazul transfugilor mai ales că unii dintre ei provin din țări unde au fost semnalate cazuri de Ebola. Tocmai de aceea, au fost montate corturi speciale în spatele barierelor, unde au fost decontaminați și controlați la sânge.

ISU_Constanta_05
Persoanele clandestine au fost duse la sediul Poliției de Frontieră Constanța, unde au fost audiate. Copiii urmează să fie duși în tabăra de copii de la Eforie. Două persoane, o gravidă și un copil care prezenta pete pe tot corpul, au fost duse la spital. După audieri, autoritățile vor lua o decizie în privința lor.

ISU_Constanta_06
Toate persoanele care vin în România din ţările africane sau din alte zone de risc sunt monitorizate timp de 3 săptămâni. Mai multe centre din ţară sunt pregătite pentru astfel de cazuri. Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti poate trata 20 de persoane simultan.
În vestul ţării, orice caz suspect de Ebola va fi preluat de spitalul de boli infectioase din Timişoara.
Şi la Spitalul Judeţean din Oradea a fost amenajat un container special chiar lângă Unitatea de Primiri Urgenţe, iar pentru cazuri foarte grave, Ministerul Apărării pregăteşte un spital mobil.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Peste 80 de persoane aflate într-o ambarcaţiune în derivă, salvate de poliţiştii de frontieră”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI