Peste şapte hectare de teren agricol din Limanu au fost transformate într-o groapă ilegală de gunoi

Actiune de cologizare Limanu0114

Peste şapte hectare de teren agricol din comuna Limanu au fost transformate într-o groapă ilegală de gunoi, autorităţile judeţene spunând că zona respectivă este un pericol real pentru populaţia localităţii, dar şi pentru turiştii care vin vara în sudul litoralului, estimând că lucrările de ecologizare în zona respectivă ar putea începe în câteva săptămâni.

Actiune de cologizare Limanu0102
Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Constanţa remis Lumea Presei, preşedintele CJC, Marius Horia Tuțuianu a participat astăzi la acţiunea voluntară de ecologizare a terenurilor limitrofe localităţii Limanu. Cu această ocazie, autorităţile judeţene au identificat o problemă majoră în regiune: peste 7 hectare de teren agricol au fost transformate într-o groapă de gunoi ilegală.

Actiune de cologizare Limanu0103
„Am aflat de iniţiativa domnului primar Daniel Georgescu şi am decis să o susţin. Ştiam că acţiunea de astăzi este organizată împreună cu voluntari, aşa că m-am oferit, la rândul meu, voluntar. Ştiam că în această comună există mari probleme cu deşeurile aruncate în locuri neamenajate, dar nu-mi imaginam că un întreg câmp a fost transformat într-o groapă de gunoi ilegală. Sunt conştient că este o problemă mult mai veche, şi aceasta raportat numai la dimensiunea dezastrului. Acest teren, în starea în care se afla acum, este un real pericol pentru toată populaţia Comunei Limanu, inclusiv pentru turiştii care vizitează sudul litoralului în sezonul estival”, susţine Marius Horia Tutuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanța.
Primul pas: evaluarea costurilor şi identificarea surselor de finanţare. Astfel, săptămâna viitoare, preşedintele Consiliului Judeţean va convoca o întâlnire la care să participe atât autorităţile locale, reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Ministerului Sănătăţii cât şi cei ai Ministerului Finanţelor.
„I-am recomandat domnului primar Daniel Georgescu că până săptămâna viitoare să facă o evaluare a costurilor pentru ecologizarea zonei. Vom căuta soluţii la nivelul judeţului, dar gravitatea situaţiei mă determină să fac sesizări inclusiv către autorităţile naţionale. Ne confruntăm cu un dezastru ecologic. Nu înţeleg cum precedentul edil local a ignorat o problemă de asemenea amploare”, a mai declarat Marius Horia Tuțuianu.
În acest context, Marius Horia Țuțuianu, face un apel către toţi locuitorii judeţului să nu mai arunce deşeurile în locuri neamenajate.
„Cred că astfel de acţiuni de voluntariat, în special legate de protejarea mediului, sunt extrem de utile şi, evident, educative. Am fost uşor ironizaţi pentru că participăm la acesta acţiune, dar, din punctul meu de vedere, simţul civic trebuie să primeze şi nu are nici o legătură cu funcţia, vârsta sau statutul social al unei persoane. Îi rog pe cei care locuiesc în judeţ să dea un exemplu şi să înceapă să arunce deşeurile numai în locurile special amenajate sau să apeleze la un operator de salubrizare”, a subliniat Marius Horia Țuțuianu.
În ceea ce priveşte groapa de gunoi constituită ilegal pe raza comunei Limanu, preşedintele CJC estimează că lucrările de ecologizare vor demara în maximum câteva săptămâni.

Actiune de cologizare Limanu0113

Actiune de cologizare Limanu0111

Actiune de cologizare Limanu0112

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Peste şapte hectare de teren agricol din Limanu au fost transformate într-o groapă ilegală de gunoi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI