Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Petrescu: Ecosistemele de startup-uri trebuie dezvoltate în întreaga Europă și nu izolat

StartUp Europe Summit
Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale organizează, în perioada 21-22 martie, la Cluj-Napoca, sub egida Președinției României la Consiliul UE, evenimentul Startup Europe Summit (SES 2019), eveniment de anvergură pentru ecosistemul de business european, care reunește peste 850 de participanți, mai mult de 150 de entități de business din 35 de țări.

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu și Comisarul european pentru economie și societate digitală, Mariya Gabriel au deschis cea de-a patra ediție a evenimentului Startup Europe Summit, vorbind despre importanța transformării digitale a companiilor europene în contextul competitivității globale.
Abordarea startup-urilor este diferită față de acum cinci ani, astăzi discutăm despre ecosisteme de startup-uri care trebuie dezvoltate în întreaga Europă și nu izolat, în doar câteva state europene. Diversificarea surselor de finanțare, investiții în inovare și capacitarea talentelor de a rămâne și de a inova în Europa sunt principalele provocări la care Uniunea Europeană trebuie să răspundă cu soluții integrate”, a declarat ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu.
În marja evenimentului s-au decernat premiile programului Startup Europe Awards, unde cinci start-upuri din diferite domenii au fost premiate, unul dintre acestea fiind o companie românească, Kidibot, care a câștigat premiul pentru cel mai bun startup în domeniul incluziunii sociale.
Pe parcursul celor două zile, sunt organizate o serie de sesiuni de dezbateri pe tematici conexe dezvoltării ecosistemelor de start-upuri precum: implicarea femeilor în domeniul digital, instrumente de finanțare și investiții în ecosistemele de inovare digitală europeană. Numeroasele evenimente care au loc (peste 50 de evenimente principale și secundare) variază de la discursuri oficiale la demonstrații tehnice și de la sesiune de mentorat la competiții de prezentări de business.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Petrescu: Ecosistemele de startup-uri trebuie dezvoltate în întreaga Europă și nu izolat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI