Petrescu: România are mult mai multe avantaje competitive decât salariile mici

Alexandru Petrescu
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a participat joi la întâlnirea reprezentanților BMW Group cu companii românești din industria IT, pentru încheierea unor parteneriate în vederea dezvoltării de soluții software cu aplicabilitate în industria auto.

România are mult mai multe avantaje competitive decât salariile mici, și anume forță de muncă înalt calificată, un mediu de afaceri predictibil, sectoare economice cu valoare adăugată mare și un cadru fiscal atractiv, afirmă ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, într-un comunicat remis Lumea Presei.
”Marii jucători internaționali din industria auto înregistrează succese notabile în România de ani de zile și suntem pregătiți să oferim condiții excelente pentru dezvoltarea unei inițiative emblematice în acest domeniu.
Prin acest parteneriat între sectroul IT din România și BMW Group, ne aliniem tendinței europene de digitalizare a industriei, acest proiect fiind o evidență a progresului digital și tehnologic din țara noastră și o recunoaștere internațională a calităților specialiștilor IT care activează în echipele companiilor internaționale de top.
Prezentul proiect evidențiază faptul că România este un bun teren pentru investiții, că România are mult mai multe avantaje competitive decât salariile mici, și anume forță de muncă înalt calificată cu o infuzie puternica de absolvenți din domenii digitale și tehnologice, un mediu de afaceri predictibil, sectoare economice cu valoare adăugata mare, bine reprezentate în investiții străine impulsionând totodată dinamica IMM-urilor pe verticală și orizontală și un cadru fiscal atractiv.”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.
Industia IT joacă un rol tot mai accentuat în industria auto. BMW Group, companie cu tradiţie în inovaţie şi digitalizare a demarat anul trecut, în România, un amplu proiect de identificare de noi posiblităţi de colaborare cu parteneri şi furnizori din industria software.
„În anul 2007 era prezentată strategia care definea perioada de dezvoltare a companiei BMV Group, inclusiv lansarea brand-ului BMW i si a programului BMW Efficient Dynamics. În martie 2016 s-a lansat noua strategie pe termen mediu şi lung, Strategy NUMBER ONE > Next, care are digitalizarea în prim plan şi este construită pe baza conceptului A.C.E.S – Autonomous, Connected, Electrified and Shared. Pentru aceasta BMW Group a dezvoltat o serie de parteneriate strategice importante care să susţină dezvoltarea de tehnologii noi, precum cea a condusului autonom. Tot pentru a susţine dezvoltarea condusului autonom, BMW Group a anunţat în decembrie 2016 deschiderea unui centru de competenţe lângă München. În prezent, BMW Group are aproape 600 de angajaţi în acest domeniu. Majoritatea este reprezentată de dezvoltatori de software – iar numărul acestora este în creştere. Totodată, BMW Group investeşte şi într-o serie de afaceri start-up promiţătoare prin intermediul BMW i Ventures, care permite concernului să identifice şi să răspundă rapid la tendinţele mobilităţii din toată lumea, un avantaj crucial, având în vedere ritmul mai rapid al ciclurilor de dezvoltare din industria IT în comparaţie cu lumea auto”, se mai arată în comunicat.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Petrescu: România are mult mai multe avantaje competitive decât salariile mici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI