Petro Porosenko a depus juramantul in calitate de presedinte al Ucrainei

Petro Porosenko a depus juramantul

Petro Poroșenko a depus juramantul in calitate de presedinte al Ucrainei

Caștigătorul alegerilor prezidențiale din Ucraina, miliardarul Petro Porosenko, a fost învestit, astăzi, oficial, în funcția de președinte, în cadrul unei ceremonii desfășurate în parlamentul de la Kiev, în prezența a numeroși șefi de stat și de guvern din întreaga lume.
În discursul de învestitură, Poroșenko s-a angajat să mențină unitatea Ucrainei și le-a cerut prorușilor din estul țării să renunțe la arme. Totodată, el a declarat că peninsula Crimeea „a fost, este și va fi ucraineană„, informează Reuters.
La ceremonia din Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) sunt prezenți numeroși oficiali străini, precum președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, vicepreședintele SUA Joe Biden, președinții Germaniei, Poloniei și României – Joachim Gauck, Bronislaw Komorowski și Traian Băsescu.
De asemenea, el a declarat că va refuza orice compromis cu Rusia în legătură cu orientarea europeană a Ucrainei și cu apartenența Crimeii la statul ucrainean. ”Crimeea a fost, este și va fi ucraineană. I-am spus clar acest lucru în Normandia liderului rus”, a adăugat Poroșenko.
Petro Poroșenko, în vârstă de 48 de ani, este al cincilea președinte al Ucrainei după proclamarea independenței acesteia în 1991. După demiterea președintelui prorus Viktor Ianukovici în luna februarie, președinția Ucrainei a fost asigurată temporar de către președintele parlamentului, Oleksandr Turcinov.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Petro Porosenko a depus juramantul in calitate de presedinte al Ucrainei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI