Poliţia română la datorie

politia romana la datorie
Poliția Română a luat măsurile necesare pentru ca cetățenii să se bucure de ultimul sfârșit de săptămână al lunii august în liniște și siguranță. 9.250 de polițiști au fost la datorie, intervenind prompt pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și fluidizarea traficului rutier.

În perioada 28-31 august a.c., polițiștii au desfășurat aproape 2.200 de acțiuni la nivel național, 41 de percheziţii şi au instituit 1.610 filtre rutiere, constatând astfel 879 de infracțiuni, dintre care 589 în flagrant. Dintre acestea, 444 infracţiuni au fost la regimul circulaţiei rutiere, 32 la regimul armelor şi muniţiilor şi 403 alte genuri de infracţiuni. Au fost reținute 46 de persoane, iar faţă de 35 de persoane a fost luată măsura arestării preventive.
De asemenea, au fost depistate 29 de persoane urmărite, dintre care 2 posedau mandat de arestare preventivă și 11 mandat de executare a pedepsei închisorii. Au fost puse în executare 17 mandate europene de arestare emise de alte state.
Poliţiştii au găsit 22 de autoturisme semnalate ca fiind furate şi au confiscat 26 de arme (14 letale şi 12 neletale), precum şi 331 bucăţi de muniţie.
În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 31.946 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 6.700.000 de lei, dintre care 4.206 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 806 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.
25.327 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru comiterea de abateri rutiere, dintre care 193 pentru consum de alcool şi 11.448 pentru viteză. Ca măsură complementară, au fost reţinute 1.235 de permise de conducere şi retrase 501 certificate de înmatriculare.
În luna august, din dispoziţia chestorului general Petre Tobă, Poliţia Română a organizat acţiunea “Blocada” la frontierele de vest şi sud ale României, cu participarea poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, ale judeţelor limitrofe acestora, precum şi de la secţiile regionale de poliţie transporturi. De asemenea, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale au fost intensificate în toată ţara.
În perioada 28 – 31 august a.c., 9.250 de poliţişti au acţionat la nivel naţional, în principal în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine. O atenţie deosebită a fost acordată magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară, precum şi aeroporturilor internaţionale.
Toate activităţile au fost coordonate de către direcţiile de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Poliţia română la datorie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI