Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Poliţiştii de frontieră români continuă să salveze vieți în apele Mării Egee

Salvare vieti in apele Marii Egee2
Aflați în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „EPN POSEIDON SEA”, polițiștii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă au salvat 46 de persoane, dintre care 11 copii, care erau pe o ambarcațiune ce risca să se scufunde în apele Mării Egee.

Persoanele salvate, cetățeni sirieni, au fost transportate în Portul din Chios și predate în siguranță autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.
De la începutul acestui an, de când sunt detașați în Grecia, polițiștii de frontieră români au salvat, individual, dar și în cooperare cu autoritățile elene și cu echipele Frontex, 624 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele Marii Egee.

Salvare vieti in apele Marii Egee3
În data de 12 aprilie a.c., ora 08.15, echipajul navei MAI 1102, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Comune „EPN POSEIDON SEA”, coordonată de Agenția FRONTEX, a primit o solicitare de la Centrul de Coordonare Maritimă din Chios referitoare la existența unei ambarcațiuni de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, care se afla în pericol de scufundare în Marea Egee.
Polițiștii de frontieră români au identificat ambarcațiunea semnalată, pe care se aflau zeci de persoane.
După evaluarea situației la fața locului și având în vedere supraaglomerarea ambarcațiunii și riscul de a se scufunda, polițiștii de frontieră români au început acțiunea de salvare. La bordul navei au fost transbordate 46 de persoane, 22 de bărbați, 13 femei și 11 copii, care au declarat că provin din Siria.
Polițiștii de frontieră le-au oferit asistență și hrană, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.).
De la începutul detașării în Grecia (ianuarie 2017), alături de echipajele celorlalte nave aparținând statelor membre ale U.E., detașate de Agenția Frontex în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune „EPN POSEIDON SEA”, polițiștii de frontieră români de pe nava Gărzii de Coastă au salvat 624 persoane care se aflau in pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.
Timp de 4 luni, începând cu 1 ianuarie a.c., nava maritimă de patrulare MAI 1102 din cadrul Gărzii de Coastă, cu un echipaj de 23 de polițiști de frontieră la bord, desfăşoară, în cadrul Operațiunii Comune „EPN POSEIDON SEA”, misiuni de supraveghere (patrulare, cercetare, căutare şi salvare) la frontierele maritime externe ale Uniunii Europene, în Marea Egee, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.
De asemenea, în cadrul aceleiaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră a detaşat în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – I.C.C. din Atena doi ofiţeri de legătură, care menţin permanent legătura între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al I.G.P.F, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei FRONTEX.

Salvare vieti in apele Marii Egee

Salvare vieti in apele Marii Egee1

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Poliţiştii de frontieră români continuă să salveze vieți în apele Mării Egee”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI