Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Poliţiştii oferă recomandări preventive persoanelor de vârsta a treia

Saptamanii_Prevenirii_Criminalitatii1
Poliţiştii Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi-au propus, în a treia zi a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” oferirea de recomandări preventive persoanelor de vârsta a treia.

Discuţiile purtate cu invitaţii, în Centrul Cultural al MAI (pe teme privind furturi din locuinţe, tâlhării în spaţii publice, înşelăciuni, furturi din buzunare), materialele video prezentate şi standurile cu pliante preventive au oferit participanţilor o trecere în revistă a sfaturilor utile despre cum să se ferească pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.

Saptamana_Prevenirii_Criminalitatii

În cadrul întâlnirii, s-a lansat Campania de prevenire a înşelăciunilor prin metodele „Accidentul” şi „Concursul cu premii”.
Astfel, poliţiştii i-au îndemnat, ca în cazul în care sunt sunaţi de persoane ce pretind că au cunoştinţă că o rudă a fost implicată într-un accident rutier, să solicite o întâlnire directă, fără a le da bani şi să sune în acelaşi timp la 112.

Saptamanii_Prevenirii_Criminalitatii2
De asemenea, poliţiştii le-au reiterat să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că sunt reprezentanţii unor firme, să nu ofere date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.
Leon Magdan a susţinut şi de această dată un minispectacol de tehnică a „umbrelor”.

Saptamanii_Prevenirii_Criminalitatii3
Poliţiştii vor dedica ziua de joi, 2 octombrie, femeilor. În Pasajul Universităţii, începând cu ora 10.30, fiecare femeie va primi flyere şi scrisori tematice, le va fi prezentată o scenetă de teatru (de două ori la interval de o jumătate de oră), având ca subiect violenţa în familie.
După fiecare dintre cele două reprezentaţii, ofiţerii I.C.P.C. şi reprezentanţii Asociaţiei „Necuvinte” vor discuta cu femeile aflate în zonă şi le vor distribui acestora materiale informative.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Poliţiştii oferă recomandări preventive persoanelor de vârsta a treia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI