Ponta: PSD poate avea soarta Partidelor Socialiste din Grecia și Franța

Victor Ponta1
Deputatul Victor Ponta critică deciziile liderilor social-democrați, susținând că, din cauza „greșelilor”, PSD ar putea avea soarta Partidelor Socialiste din Grecia, Polonia, Ungaria, Spania sau Franța.

„Poate sunt eu pesimist — dar dacă așa merg lucrurile PSD poate avea soarta Partidelor Socialiste din Grecia, Polonia, Ungaria, Spania și mai recent Franța. Și votanții, simpatizanții și membrii săi nu merită să plătească pentru greșelile, aroganța și incompetența unor conducători vremelnici. Dar mai ales nu merită să sufere toată România pentru asta”, a scris Ponta, pe pagina de Facebook.
În context, fostul premier susține că „efectele benefice” ale guvernării 2012 — 2016, care s-au bazat atât pe factorul extern, cât și pe factorul intern, reprezentat de „o politică social liberală echilibrată”, susținerea mediului privat, investiții publice și absorbția de fonduri europene, nu au cum să reziste „într-un mediu politic greșit”, generat de actuala coaliție.
„Efectele benefice încă produc rezultate — dar nu au cum să reziste într-un mediu politic greșit. Azi avem instabilitate fiscal-bugetară fără precedent, decizii anunțate peste noapte și eventual revocate după ce au stârnit panică și proteste, măsuri socialiste demodate pe care nu le găsește nimeni în faimosul ‘Program de Guvernare’ prezentat în 2016, demagogie inutilă (contra firme multinaționale, contra bănci, contra pensii administrate privat), o tendință din ce în ce mai clară de a jecmăni firmele private pentru a aduce bani la un buget care nu poate să susțină în mod serios toate promisiunile exagerate care se aruncă în fiecare zi pe piață doar ca să fie lăudate de câțiva jurnaliști (care în privat spun că nu au mai văzut așa incompetenți și așa dezastru)/ fonduri structurale și de coeziune pe contracte noi zero — bani distribuiți la PNDL pe criteriul care organizație județeană de partid îl susține mai înfocat pe Președinte, miniștri habarniști care deschid gura doar ca să participe la concursul național de aberații economice sau promisiuni deșarte/ un ANAF care până de curând a fost căpușat de prieteni ‘teldrumiști’, programe gen ‘Start Up Nation’ care nu au niciun leu alocat în buget dar le prezentăm propagandistic ca pe cupoanele de biciclete date de pomană de Primărie/ dialog inexistent cu mediul de afaceri și răspunsuri arogante la orice critică”, a scris fostul premier.
Acesta avertizează că lucrurile vor merge și mai rău dacă situația politică și economică nu se schimbă. „Când faci campanie electorală poți să fii de stânga sau de dreapta și să spui ce așteaptă alegătorii tăi/ când guvernezi trebuie să fii de centru și să faci ceea ce așteaptă toți cetățenii și toți actorii sociali care nu votează. Altfel lucrurile vor merge din rău în mai rău”, a arătat Victor Ponta.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ponta: PSD poate avea soarta Partidelor Socialiste din Grecia și Franța”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI