Ponta: Voi discuta cu Iohannis referitor la migrantii care pot veni in Romania

Victor Ponta parlamentul romaniei

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că va avea o discuție cu președintele Klaus Iohannis pe tema numărului de migranți pe care îi va putea primi România și că îl va informa pe șeful statului că în prezent țara noastră are capacitatea de a adăposti 1500 – 1700 de persoane.

Am văzut tot felul de cifre în presă. Și în Occident presa e ca și la noi, dă informații pe surse. Eu voi merge să discut cu președintele Iohannis, și pe baza la ceea ce am de la ministrul de Interne și de la celelalte structuri ale statului decizia politică se va lua în CSAT. Important e să știm ceea ce putem să facem astăzi. Dacă ne angajăm la ceea ce nu putem face e mai rău. Eu vreau ca România să fie serioasă, plus că asta e partea strict tehnică și logistică. (…) Vom informa că România are capacitatea de a adăposti 1500 — 1700 de persoane„, a afirmat Ponta la Parlament.
Premierul a mai spus că, în opinia sa, România trebuie să aibă o atitudine europeană pe acest subiect și să evite discursul de tip xenofob și șovin, scrie Agerpres.
România trebuie să fie o țară europeană în care discursul șovin, xenofob, al unor politicieni expirați sau ne mai băgați în seamă nu trebuie în niciun caz să devină o regulă. (…) Dacă vrem să fim europeni, suntem europeni. Nu mai apare acum un Le Pen românesc care a rămas fără serviciu în decembrie și acum și-a găsit serviciu să fie populistul și șovinul de rezervă. (…) România a vrut să fie parte a Europei și ne dorim ca în continuare să ne comportăm în acest fel. Vreau ca România să își asume toate obligațiile și să beneficieze de toate drepturile„, a adăugat prim-ministrul.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ponta: Voi discuta cu Iohannis referitor la migrantii care pot veni in Romania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI