Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ponta: Vom reduce taxa pe stâlp la 1% iar banii vor rămâne la autorităţile locale

sedinta de guvern
Premierul Victor Ponta a făcut un apel la senatorii şi deputaţii din arcul de putere pentru ca aceştia să fie prezenţi marţea viitoare în Parlament, pentru a se vota reducerea CAS şi amnistia fiscală.

Vreau să vă cer ca marţea viitoare să fim toţi în Parlament, senatori, deputaţi, pentru a vota reducerea CAS şi amnistia fiscală pentru cei care aveau nevoie, pensionari, mame şi profesori. În felul ăsta ne ţinem de cuvânt, iar politica de austeritate sperăm să nu se mai întoarcă, iar oamenii nu vreau să mai aibă de suferit”, a spus premierul Ponta.
Premierul Victor Ponta a anunţat joi că taxa pe construcţiile speciale se va reduce de la 1,5% la 1% iar toate veniturile încasate din acest impozit vor intra în bugetele autorităţilor locale.
Primul ministru nu a precizat un termen începând cu care va fi efectuată acestă reducere.
Taxa pe construcţii speciale vreau să o reducem şi putem să ne permitem să o reducem de la 1,5% la 1%, să fie colectată şi să intre în bugetul autorităţilor locale. În acest fel, autorităţile locale au şanse mai mari de dezvoltare”, a spus Ponta.
Acesta susţine că banii sunt mai necesari primăriilor decât să fie daţi pentru arme în Ucraina. „Când aud această prostie fără margini să nu mai daăm bani la primari, să dam bani la armament… Banii la primari nu sunt la primari, e vorba despre tot ce înseamnă viaţa de zi a fiecărui român. Noi continuăm să investim. Povestea asta că să luăm bani de la autorităţile locale şi să dăm pentru arme în Ucraina cred că are o componenţă medicalăa deja„, a mai spus Ponta.
Totuși, premierul nu a precizat de când ar trebui să intre în vigoare această reducere a taxei.
Banii autorităţilor locale înseamnă canalizare, apă, drumuri, şcoli. Când aud această prostie fără margini să nu mai dăm bani la primari, să dăm bani la armament… banii la primari nu sunt la primari, e vorba despre tot ce înseamnă viaţa de zi a fiecărui român. Noi continuăm să investim. Povestea asta că să luăm bani de la autorităţile locale şi să dăm pentru arme în Ucraina cred că are o componentă medicală deja”, a mai spus Victor Ponta.
Potrivit analiștilor economici, taxa pe stâlp afectează din ce în ce mai multe afaceri. Spre exemplu, cei care vor să-şi amenajeze birourile însă nu au un act de proprietate asupra terenurilor, sunt nevoiţi să plătească şi taxa de stâlp. Specialiştii spun că, după prima jumătate a anului, când au început să fie publicate rezultatele financiare ale companiilor, s-a observat că taxa a dus la scăderea vânzărilor, a profiturilor şi a blocat proiecte de investiţii.
Taxa pe stâlp, aşa cum a fost supranumit impozitul pe construcţii speciale, continuă să creeze probleme, chiar şi după aproape un an de la introducerea ei în Codul Fiscal, spun analiștii economici.
Una dintre situațiile care nu este încă lămurită, nici prin normele de aplicare, îi vizează pe chiriaşii care au construit sau modernizat clădirile.
Dacă valoarea lucrărilor este mai mică de 25% din valoarea clădirii, chiriașul nu are obligația să îi comunice proprietarului efectuarea lor. Prin urmare, atâta timp cât proprietarul nu știe de efectuarea lucrărilor, nu le declară și, evident, nu plătește impozit local pe clădiri pentru aceste lucrări. Potrivit ANAF, deşi acest lucru vine în contradicţie cu prevederile din Codul fiscal şi din normele metodologice de aplicare, chiriașul datorează impozitul de 1,5% din valoarea lucrărilor„, a declarat Eugenia Ion, tax consultant.
Taxa pe construcţii speciale a iscat discuţii aprinse încă din momentul introducerii ei în Codul fiscal. Nemulţumirile mediului de afaceri au fost ignorate, deşi Consiliul Investitorilor Străini a atras atenţia că, pe termen lung, vor fi anulate investiţiile programate de companii şi că există un risc serios de faliment şi concedieri.
În luna iunie, din taxa pe construcţii speciale, au ajuns la buget 1,5 miliarde de lei.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Ponta: Vom reduce taxa pe stâlp la 1% iar banii vor rămâne la autorităţile locale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI