Prea multe antibiotice până la vârsta de doi ani cresc riscul de obezitate (studiu)

Cum-influenteaza-bebelusii-activitatea
Administrarea de antibiotice copiilor în vârstă de sub doi ani crește riscul de obezitate în copilărie, cu o incidență mai mare asupra acelora care au primit doze importante, potrivit unui studiu publicat în Journal of the Medical American Association (JAMA), informează agenția AFP, citat de Agerpres.

În măsura în care obezitatea are cauze multiple, reducerea prevalenței sale depinde de identificarea și controlul tuturor factorilor de risc„, a explicat dr. Charles Bailey de la spitalul de copii din Philadelphia, principalul autor al studiului.
Rezultatele cercetării noastre sugerează că utilizarea antibioticelor pentru copii cu vârsta sub 24 luni ar putea fi unul dintre acești factori„, a adaugat el.
Cercetătorii au studiat dosarele medicale electronice a peste 64.000 de copii de la naștere până la vârsta de 5 ani, în perioada 2001—2013. Conform acestei cercetări, se pare că 69% dintre copii au primit antibiotice în medie de 2,3 ori, înainte de vârsta de doi ani.
Pentru toți copiii, prevalența obezității a fost de 10% la doi ani, de 14% la trei ani și de 15% la patru ani, precizează autorii studiului. În ceea ce privește simplul exces de greutate, proporția a fost de 23% la doi ani, de 30% la trei ani și 33% la patru ani.
Cercetătorii au descoperit că cei care au luat de patru sau de mai multe ori cu antibiotice înainte de vârsta de doi ani au un risc și mai mare de obezitate.
Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică, iar cercetări anterioare sugerau că schimbările provocate de antibiotice în flora microbiană intestinală ar putea fi legate de apariția obezității„, a spus dr. Bailey.
Studiul actual întărește necesitatea adoptării unor linii directoare cu privire la utilizarea antibioticelor în bolile pediatrice comune, preconizând utilizarea lor limitată, atunci când eficacitatea acestor medicamente a fost demonstrată, au evidențiat cercetătorii citați de AFP.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Prea multe antibiotice până la vârsta de doi ani cresc riscul de obezitate (studiu)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI