Prejudiciu de peste 17 milioane euro identificat in cadrul operatiunii Hermes

Operatiunea Hermes

Inspectorii antifraudă fiscală au identificat un prejudiciu de 17 milioane euro în urma investigării a 44 de firme, înregistrate pe numele unor persoane cu o condiţie materială precară, dar care importau din Turcia şi China mii de tone de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, menaj şi papetărie.
Cele 44 de firme au fost monitorizate în cadrul operaţiunii „Hermes”, declanşate în octombrie 2015 în scopul valorificării datelor colectate în timpul verificării activităţii centrelor angro şi destructurării reţelelor de firme fantomă utilizate pentru disimularea operaţiunilor de import şi comercializarea frauduloasă a mărfurilor de provenienţă extracomunitară, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF).

Hermes
Potrivit DGAF, firmele au fost înființate pe numele unor persoane cu o condiție materială precară și fără studii, aflate în imposibilitatea justificării resurselor financiare necesare realizării a câtorva zeci de importuri de marfă (TIR-uri și containere) pe lună, care aprovizionează centrele angro şi magazinele de profil din România.
Prin intermediul acestor rețele, în perioada noiembrie-decembrie 2015 au fost importate din Turcia și China peste 2.354 tone de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, menaj și papetărie, unele susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 173 milioane de lei fără TVA.
Firmele funcționau aproximativ o lună, timp în care preluau comenzi și, în numele beneficiarilor reali, importau mărfuri și depuneau declarații vamale false privind valoarea sau natura mărfurilor. Pentru păstrarea aparenței legalității, au emis către 841 de beneficiari fictivi facturi și bonuri fiscale cu valori subevaluate, în timp ce comercializarea fără acte a mărfurilor se realiza la valori de 20-30 ori mai mari decât cele declarate. În acest mod, bugetul statului a fost prejudiciat cu peste 17,13 milioane euro (77.121.346 lei), reprezentând TVA și impozit pe profit.
În cadrul acestei operațiuni, în februarie 2016, inspectorii antifraudă fiscală au identificat și 26.600 țigarete fără timbru fiscal, ascunse în colete cu haine provenite din Turcia. Inspectorii DGAF continuă operațiunea „Hermes”, pentru asigurarea prevenirii și combaterii fraudelor fiscale și vamale care afectează atât bugetul statului, cât și mediul de afaceri și consumatorii finali.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Prejudiciu de peste 17 milioane euro identificat in cadrul operatiunii Hermes”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI