Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Premierul Dăncilă anunţă Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea Codurilor penale

Viorica_Dancila
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că în Comitetul Executiv naţional al PSD s-a decis cu unanimitate de voturi emiterea unor Ordonanţe de Urgenţă pentru Codurile penale.

„A fost o astfel de discuţie în cadrul CEx, în unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate prin ordonanţă de urgenţă”, a declarat Dăncilă.
Ordonanţa de urgenţă ar urma să pună în vigoare articolele declarate constituţionale din codurile penale.
„Trebuie să vedem în normele legale pentru a face acest lucru. În Comitetul Executiv s-a stabilit ca ce s-a declarat constituţional să dăm OUG. Când CCR declară ceva constituţional e obligatoriu pentru toată lumea, pornind de la acest considerent am avut discuţia”, a mai spus premierul.
Viorica Dăncilă a precizat că se ia în calcul adoptarea unei ordoanţe de urgenţă care să aibă în vedere atât Codul Penal cât şi Codul de Procedură Penală şi s-a decis „ca pe ceea ce s-a declarat constituţional să avem şi această posibilitate de a da OUG”. „Ştiţi foarte bine că atunci când Curtea Consituţională declară un articol, o lege, constituţională, ea este obligatorie pentru toată lumea, deci pornind de la acest considerent am avut această discuţie”, a explicat Dăncilă.
Referitor la articolele declarat neconstituţonale din Codul Penal şi Codul de Procedură penală vor fi retrimise Parlamentului, a spus Dăncilă.
Dăncilă a spus că nu poate preciza un termen la care ar urma să fie adoptată OUG. „Nu pot să spun, pentru că nu a vorbit de termen” a precizat ea.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Premierul Dăncilă anunţă Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea Codurilor penale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI