Preşcolarii şi elevii primesc miere polifloră în limita a 350 de grame lunar

Miere pentru prescolari
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede stabilirea regulilor pentru acordarea mierii de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional, informează Agerpres.

Achiziţionarea mierii poliflore, transportul şi distribuţia acesteia la unităţile de învăţământ pot fi contractate de către consiliile judeţene, respectiv de către consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, cu asistenţa direcţiilor pentru agricultură judeţene, respectiv a Capitalei, prevede actul normativ.
Se acordă gratuit pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional, miere polifloră, în limita unei cantităţi de 350 de grame lunar.
Autorităţile competente naţionale pentru acordarea mierii sunt Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Autorităţile competente la nivel local sunt consiliile judeţene, care îşi asumă organizarea şi derularea procedurilor de achiziţie, în condiţiile legii.
Mierea polifloră destinată consumului pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu hologramă care atestă calitatea, şi va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi achiziţionată din lanţul scurt de aprovizionare.
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor verifică periodic calitatea mierii acordate în acest program, mai prevede proiectul adoptat.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Preşcolarii şi elevii primesc miere polifloră în limita a 350 de grame lunar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI