Președintele CJ Constanța a semnat contracte de 30 de milioane de euro pentru județul Constanța

Patru proiecte cu finanţare europeană, în valoare totală de peste 148,8 milioane de lei, vor demara, în scurt timp, în judeţul Constanţa. Contractele au fost semnate astăzi, 26 martie, de viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi vizează modernizarea infrastructurii de transport şi de educaţie, precum şi îmbunătățirea capacității administrative.

La eveniment au fost prezenţi Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministru al dezvoltării regionale și administrației publice, Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, Jeni Crăciun, reprezentant al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, Adrian Gâdea, secretarul de stat în MDRAP, Decebal Făgădău, primarul municipiul Constanţa, Mirela Matichescu, administratorul public al judeţului, precum și reprezentanți ai autorităților locale din județul Constanța.
Astfel, două proiecte au în vedere reabilitarea a 54 kilometri de drumuri judeţene, pe traseele:
• DJ 226 (care începe la km 12+805, la limita UAT Năvodari/UAT Corbu, traversează localităţile Corbu – Săcele – Istria – Sinoe – Mihai Viteazu şi se sfârşeşte la km 53+063, la intersecţia cu DN22 Tulcea-Constanţa);
• DJ 226 A (care începe la Km 0+000, în zona Cetăţii Histria, intersectează DJ 226 la Km 7+172, traversează localitatea Nuntaşi şi se finalizează la km 13+918, la intersecţia cu DN 22 Tulcea – Constanţa, în zona localităţii Tariverde).
Valoarea totală a investiţiilor este de aproape 135 milioane de lei, fondurile necesare fiind asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.
Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu a făcut o trecere în revistă a tuturor investiţiilor asigurate de MDRAP pentru judeţ:
„Până în prezent, prin programele pe care le coordonează ministerul pe care-l conduc, am asigurat finanţare de peste 16,2 miliarde lei. Doar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, finanţăm 254 de obiective de investiţii în judeţul Constanţa, alocarea financiară pentru cele două etape ale PNDL fiind de aproape 1,3 miliarde de lei. Este vorba de investiţii în folosul cetăţenilor, pentru asigurarea pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate: apă-canalizare, sănătate, educaţie, drumuri, salubrizare, aşa cum ne-am asumat prin Programul de Guvernare 2018-2020”, a declarat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu
De asemenea, ministrul a anunțat că împreună cu administrația locala din Constanţa vor găsi pe viitor soluții pentru ca municipiul Constanța să aibă un stadion nou. Deocamdată nu a putut avansa un termen exact dar are în vedere această investiţie.
„Gheorghe Hagi avea mare dreptate în tot ceea ce a declarat zilele acestea. România trebuie sa îți îmbunătățească infrastructura, avem nevoie de stadioane, noi, moderne. Sunt convins ca vom găsi soluții ca stadionul care poartă numele celui mai mare fotbalist român să arate impecabil”, a mai spus Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării.
”O infrastructură solidă, conformă cu standardele europene, atrage după sine și noi oportunități. Prin implementarea acestor trei proiecte în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro vom reuși să creștem economia județului nostru prin atragerea de noi investitori. Mai mult decât atât, se vor consolida conexiunile cu regiunea Dunării, relațiile comerciale se vor dezvolta într-un ritm mai alert și va crește atractivitatea regiunii din punct de vedere turistic. Discuțiile pe care le-am avut, alături de domnul ministru, cu primarii localităților județului Constanța au avut ca scop rezolvarea problemelor întâmpinate de către UAT-uri în implementarea proiectelor finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale. Mulțumesc domnului viceprim-ministru, Daniel Suciu, pentru încredere și susținere dar și întregii echipe implicate în aceste proiecte de o importanță majoră pentru județul Constanța”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.
Proiectele semnate care vizează infrastructura vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 ITI Delta Dunării iar valoarea totală a acestora este de 23 de milioane de euro și respectiv 5.8 milioane de euro. Durata de implementare a celor două proiecte este de 44 luni și respectiv 33 luni de la emiterea ordinului de începere pentru execuția de lucrări. Obiectivele specifice proiectelor vizează reabilitarea și modernizarea drumurilor pe o lungime de 40 de km, respectiv 14 km și constau în lucrări de reabilitare și modernizare a structurii rutiere, lucrări de poduri, creșterea siguranței rutiere și amenajarea intersecțiilor și drumurilor laterale.
Un alt proiect Regio are ca obiectiv construirea şi dotarea unei şcoli generale cu clasele 0-VIII (P+1E+2E) în comuna Agigea, de care vor putea beneficia aproximativ 600 de elevi şi 37 de cadre didactice şi personal auxiliar. Valoarea contractului este de 11,5 milioane de lei, iar durata de implementare a proiectului – de 46 de luni.
Cel de-al patrulea contract semnat astăzi vizează îmbunătățirea capacității administrative a Consiliului Județean Constanța, prin introducerea de sisteme şi standarde comune în administrația publică locală, ce optimizează procesele orientate către beneficiari, în concordanță cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice 2014-2020 (SCAP). Practic, se doreşte atât realizarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Constanța pentru perioada 2021-2027, cât şi modernizarea arhivei Consiliului Județean Constanţa. Proiectul are o valoare de 2,3 milioane de lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020.Patru_proiecte_europene_semnate_la_Constanta

Patru_proiecte_europene_semnate_la_Constanta2

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Președintele CJ Constanța a semnat contracte de 30 de milioane de euro pentru județul Constanța”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI