Presedintele Iohannis: Nu sunt îngrijorat pentru democratia din România

Klaus Iohannis
„Nu sunt îngrijorat pentru democraţia din România”. Este mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis românilor din Strasbourg.

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 24 ianuarie a.c., o alocuțiune în cadrul întâlnirii cu românii din Secretariatul Consiliului Europei și cu reprezentanți ai comunității românești din Alsacia, la Strasbourg (Republica Franceză).
Preşedintele a ţinut un discurs în care a marcat Ziua Micii Uniri. A reluat temele pe care le-a enunţat luni seară la Bucureşti, a vorbit despre România modernă, despre generaţia de politicieni care a înfăptuit Mica Unire. Şi nu a ratat temele sensibile politice de acasă.
„Hai să dăm mână cu mână! E 24 ianuarie. La mulți ani de ziua Micii Uniri!
Sunt foarte bucuros și mulțumit că am ajuns la Strasbourg, la Consiliul Europei, unde am găsit, cum se zice, toate ușile deschise. Este o instituție de renume, care, pentru România, în cei 24 de ani de când suntem membri, a fost un real câștig.
Nu cred că cineva este străin de dezbaterile politice din România, care se poartă în bună măsură, declarat sau nedeclarat, în jurul noțiunii de stat de drept.
Este o zi specială, această Zi a Micii Uniri, și, nu vă temeți, nu am de gând să reiau discursul meu de aseară, dar nu pot să nu remarc că România a avut generații de politicieni mari, făuritori de națiune, făuritori de țară. Iar acum nu suntem în acea fază. Acum suntem în faza în care făurim o democrație matură și eu am convingerea că vom reuși”, a declarat președintele Iohannis.
Klaus Iohannis a vorbit despre maturitatea democraţiei româneşti, a spus că nu este îngrijorat pentru democraţia românească, a venit însă momentul ca aceasta să demonstreze că este matură, pentru că, în continuare, avem probleme mari. Preşedintele s-a referit la statul de drept.
„Nu sunt îngrijorat, și vă spun acest lucru cu toată deschiderea. Nu sunt îngrijorat pentru democrația din România. Este o democrație vie, cu dezbateri, cu certuri. La noi, cultura dezbaterii nu a fost chiar pe primul loc, mai ales în anii comunismului, când ni s-a cerut să stăm liniștiți și să nu dezbatem politica. Cumva, această abordare a ajuns până în timpurile noastre, dar recuperăm și aici. Încet, dar sigur, de la certuri ajungem la dezbateri. De la dezbateri, la idei și, în acest fel, eu personal sunt convins că lucrurile vor merge înspre mai bine. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne facem că nu avem probleme. Avem. Avem probleme mari. Ceea ce nu pot face cetățenii trebuie să facă politicienii, să caute soluții. Câteodată, înainte să fie mai bine, trebuie să fie mai rău. Mă tem că asta este faza în care ne aflăm acum, dar v-am spus toate aceste lucruri fiindcă cei de acasă sunt foarte conectați și, instinctiv, își dau seama că lucrurile totuși se mișcă, dar dumneavoastră, care, cu cinste, cu mândrie, și, sunt sigur, cu profesionalism ne reprezentați aici poate nu aveți aceste informații de primă mână și ar fi păcat să fiți îngrijorați pentru democrație și, din acest motiv, vă încurajez
Dumneavoastră, care majoritatea dintre dumneavoastră trăiți și lucrați aici, în Strasbourg sau în regiune, ați venit aici fiindcă vă simțiți aproape de România. Și eu am venit aici fiindcă mă simt aproape de dumneavoastră” a mai spus șeful statului.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Presedintele Iohannis: Nu sunt îngrijorat pentru democratia din România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI