Pricopie: Nimeni nu se poate înscrie la facultate fără diplomă de Bacalaureat

pircipie_remus
Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, afirmă joi, că nimeni nu se poate înscrie la facultate și nu poate dobândi statutul de student „fără diplomă de bacalaureat sau adeverință care să ateste susținerea și promovarea examenelor de bacalaureat”.

Precizările au fost făcute după ce în presă au apărut informaţii că universităţile îi pot înscrie pentru acest an la cursuri şi pe cei care au absolit liceul, dar nu au obţinut diploma de bacalaureat.
Având în vedere informaţiile false, vehiculate de unele surse media, în legătură cu posibilitatea tinerilor fără diplomă de Bacalaureat de a urma studiile universitare de licenţă, doresc să fac următoarele precizări: Nimeni nu se poate înscrie la facultate şi nu poate dobândi statutul de student, nicăieri pe teritoriul României, fără diplomă de Bacalaureat sau adeverinţă care să ateste susţinerea şi absolvirea examenelor de Bacalaureat„, a declarat ministrul Remus Pricopie, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, transmis joi agenţiei Mediafax.
Atât Legea Educaţiei Naţionale, cât şi metodologia recent adoptată reglementează organizarea şi funcţionarea învăţământului terţiar nonuniversitar. De altfel, metodologia conţine chiar în titlul său sintagma de «învăţământ terţiar nonuniversitar». Prin urmare, asistăm fie la un act jurnalistic de slabă calitate, fie la o încercare deliberată de a induce în eroare şi a dezinforma populaţia„, a mai arătat ministrul Educaţiei.
Potrivit Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2001, cu modificările şi completările ulterioare, universităţile acreditate pot înfiinţa unităţi de învăţământ preuniversitar, în speţă colegii, la care au acces, ca şi până acum, inclusiv absolvenţii de liceu fără diplomă de Bacalaureat.
Aceste persoane nu au calitatea de student şi nu urmează cursurile unei facultăţi, ci, în spaţiul oferit de o universitate, desfăşoară activităţi specifice şcolilor postliceale. Drept urmare, la absolvirea colegiului, cursanţii primesc o diplomă de certificare a calificării profesionale, nu una care ar putea echivala cu un program de licenţă„, a mai spus ministrul Educaţiei.
Ministrul a precizat că sintagma de „colegiu”, care apare în Ordonanţa de Urgenţă, are acelaşi sens cu acela de „şcoală postliceală”, cu diferenţa că această formă de învăţământ poate fi organizată şi de universităţi.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Pricopie: Nimeni nu se poate înscrie la facultate fără diplomă de Bacalaureat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI