Prima reacţie a lui Klaus Iohannis la criza iraniană: Singura soluţie este o abordare calmă, diplomatică

Iohannis3
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, referitor la criza din Irak, că singura soluţie pentru aceasta este o abordare calmă, diplomatică. Şeful statului a precizat că ţara noastră va lua toate măsurile pentru a oferi ”un sprijin real” cetăţenilor români din Orientul Mijlociu, în caz de nevoie.

Tema este foarte importantă pentru noi. Personal, acord foarte multă atenţie. Sunt în contact permanent cu guvernul, în special cu miniştrii care se ocupă de aceste chestiuni, în speţă Externele şi Apărarea, şi sunt convins că singura soluţie pentru aaceastă criză care a apărut este o abordare calmă, diplomatică, o deescalare şi revenirea la un calm în această zonă”, a declarat Klaus Iohannis în timpul declaraţiei comune cu preşedintele grupului parlamentar CSU, Alexander Dobrindt.
Iohannis a apreciat că România nu are probleme pentru faptul că are parteneriat strategic cu SUA, este membră UE, iar la Deveselu este găzduit scutul antirachetă.
Parteneriatul Strategic cu Statele Unite este solid și funcționează foarte bine, iar scutul de la Deveselu este o parte a sistemului defensiv NATO și este foarte bine că funcționează optimal. Aici nu văd niciun fel de probleme, însă trebuie să fim realiști. Situația din Irak ne privește, fiindcă noi avem foarte mulți cetățeni români care trăiesc și muncesc în zona Orientului Mijlociu, avem oameni și în Irak, avem oameni și în alte țări din zonă, știți foarte bine. Avem reprezentanțe și, în acest sens, sunt o serie de cetățeni români expuși în zonă. Ne preocupă și vom lua toate măsurile pentru a fi un sprijin real dacă este nevoie. Pe de altă parte, avem și noi militari în Irak, staționați, care fac parte din forțele NATO care participă în diferite proiecte de pregătire. Sunt instructori care sunt din partea noastră acolo și, evident, siguranța lor ne preocupă. O parte din militarii noștri au fost deja relocați. Deci tema este foarte importantă pentru noi. Eu personal îi acord foarte multă atenție. Sunt în contact permanent cu Guvernul și în special cu miniștrii care se ocupă de aceste chestiuni, în speță Externele și Apărarea, și sunt convins că singura soluție pentru această criză care a apărut – nu putem să îi spunem altfel – este o abordare calmă, diplomatică, o descaladare, cum se numește, și revenirea la un calm în această zonă„, a mai declarat Klaus Iohannis. (Sursa foto: presidency.ro)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Prima reacţie a lui Klaus Iohannis la criza iraniană: Singura soluţie este o abordare calmă, diplomatică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI