Primăria Constanța a acordat ajutoare de peste 20 de mii de lei pentru trei elevi cu nevoi speciale

Limbaj_Braille_la_computer
Trei elevi nevăzători au primit din partea Primăriei Municipiului Constanța ajutoare financiare în cuantum de peste 20 de mii de lei fiecare pentru achiziționarea unor dispozitive speciale ce asigură suport audio și limbaj Braille la computer, tabletă sau smartphone.

Copiii cu astfel de deficiențe reușesc cu ajutorul acestor sisteme care decodează informația vizuală și o prezintă într-o manieră accesibilă pe cale vizuală și tactilă, să depășească limitele impuse de dizabilitate, să își întărească performanțele de învățare, comunicare, dezvoltare personală, independență și mobilitate.
Cei care au beneficiat de aceste ajutoare financiare pentru astfel de dispozitive care nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, au vârste cuprinse între 8 și 15 ani.
”Copiii cu astfel de probleme reușesc în această modalitate să își continue studiile. Pentru astfel de ajutoare financiare se depune o cerere la Direcția de Asistență Socială care este analizată în baza unei anchete sociale. Până acum, pe acest gen de probleme Primăria Municipiului Constanța a acordat 3 ajutoare care depășesc 20 de mii de lei fiecare”, a declarat Emil Mereuță, directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.
“Este un ajutor foarte mare, noi nu ne permiteam să cumpărăm un astfel de aparat. Este foarte util, îl va ajuta inclusiv la examene”, a declarat mama unuia dintre beneficiari.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Primăria Constanța a acordat ajutoare de peste 20 de mii de lei pentru trei elevi cu nevoi speciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: