Primarul din Năvodari, arestat pentru fapte de corupţie, suspendat din funcţie

Primarul Nicolae materi arestat preventiv
Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Constanţa, actul administrativ de suspendare din funcţie a primarului din Năvodari a fost emis după arestarea preventivă a acestuia.

Ordinul privind constatarea suspendării de drept a mandatului de primar îi va fi comunicat atât lui, cât şi Consiliului Local Năvodari, precum şi secretarului oraşului.
Ordinul semnat de prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, poate fi atacat în instanţa de contencios administrativ.
Conform legii, în cazul suspendării din funcţie a primarului, atribuţiile acestuia sunt preluate de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majorităţii consilierilor locali în funcţie.
Primarul din Năvodari, Nicolae Matei (PSD), a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), magistraţii înlocuind astfel măsura controlului judiciar impusă de Curtea de Apel Constanţa, decizia fiind definitivă.
Tribunalul Constanţa a decis, în 30 august, ca primarul din Năvodari să fie cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupţie, după ce în luna aprilie el a fost condamnat de aceeşi instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare pentru dare de mită.

Sending
User Review
4 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Primarul din Năvodari, arestat pentru fapte de corupţie, suspendat din funcţie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI