Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a secretarului de stat francez pentru afaceri europene, Harlem Désir

vizita-secretarului-francez-Harlem-Désir
Foto: MAE
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 2 septembrie 2014, pe secretarul de stat pentru afaceri europene în Ministerul francez al Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale, Harlem Désir, cu care a avut o rundă de convorbiri.

Oficialul francez efectuează o vizită în România, în perioada 1-2 septembrie 2014, la invitaţia părţii române. Evenimentul urmează participării celor doi demnitari, în calitate de co-preşedinţi, la reuniunea Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM), desfăşurată la Chişinău, la 1 septembrie 2014.
Cu prilejul discuţiilor de la Bucureşti, interlocutorii au exprimat satisfacţia faţă de reuniunea GAERM, apreciată de comun acord drept un semnal politic important, de solidaritate în actualul context marcat de criza din estul Ucrainei. Părţile au salutat mesajul comun pe care reuniunea de la Chişinău l-a transmis Republicii Moldova, de susţinere fermă pentru opţiunea sa europeană.
Cei doi demnitari au trecut în revistă o serie de elemente definitorii pentru relaţia bilaterală româno-franceză, exprimând angajamentul comun de valorificare a întregului potenţial, divers şi deosebit de substanţial, al cooperării dintre cele două ţări. În acest sens, a fost evocată cooperarea la nivel politic, economic, comercial, cercetare/inovare în cadrul oferit de politicile europene. A fost exprimată satisfacţia faţă de tradiţia francofonă în România, care oferă un fundament complementar pentru aprofundarea cooperării bilaterale. Cele două părţi au apreciat că relaţia bilaterală cunoaşte, în prezent, o nouă etapă de dezvoltare, de autentic parteneriat strategic, fiind necesare eforturi pentru ca acest lucru să fie cunoscut inclusiv la nivelul opiniei publice din cele două ţări. A fost reafirmat sprijinul pentru aplicarea Foii de Parcurs a Parteneriatului Strategic, cadrul adecvat pentru aprofundarea cooperării bilaterale.
Ministrul Titus Corlăţean şi oficialul francez au exprimat satisfacţia faţă de cooperarea în cadrul Uniunii Europene, apreciind că România şi Franţa, ca state partenere şi la acest nivel, împărtăşesc ataşamentul faţă de valorile şi principiile fundamentale care rămân la baza proiectului european, precum şi o viziune comună asupra viitorului si politicilor UE.
A fost abordat, de asemenea, subiectul aderării României la Spaţiul Schengen şi perspectiva obţinerii de rezultate, conform soluţiei dublu-etapizate.
Evoluţiile din vecinătatea estică au fost, de asemenea, discutate, demnitarii împărtăşind preocuparea deosebită faţă de agravarea situaţiei din regiune şi de încălcările normelor de drept internaţional. Interlocutorii au susţinut ferm necesitatea de solidaritate şi unitate a statelor membre UE, inclusiv în problema sancţiunilor, în vederea identificării unei soluţii politice.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a secretarului de stat francez pentru afaceri europene, Harlem Désir”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI