Printul Charles decorat cu „Steaua Romaniei” de catre Klaus Iohannis

Printul Charles decorat de Iohannis
Prințul de Wales a fost decorat miercuri de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

„Vizita oficială pe care o întreprindeţi – după un mare număr de vizite private care demonstrează elocvent ataşamentul faţă de România şi poporul său – reprezintă un reper important în consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Regatul Unit. Cooperarea intensificată în sfera militară şi de securitate, precum şi legăturile economice reprezintă pilonii acestui Parteneriat Strategic. Un alt element-cheie al relaţiei noastre îl constituie semnificativa comunitate de români care trăieşte şi lucrează în Regatul Unit. Am reiterat astăzi Alteţei Voastre Regale, în numele meu şi al poporului român, condoleanţe pentru familiile victimelor şi urări de însănătoşire grabnică celor răniţi în atacul terorist de săptămâna trecută. Prezenţa printre răniţi a doi cetăţeni români demonstrează, de data aceasta într-un context tragic, apropierea dintre popoarele român şi britanic, dar şi faptul că numai prin unitate şi solidaritate putem trece peste momentele dificile”, a declarat şeful statului în discursul susţinut la ceremonia de decorare a Prinţului Charles.
El a mai arătat că Prinţul de Wales a făcut „lucruri admirabile” pentru România şi a fost „un excelent promotor al imaginii României în lume”.
„Astăzi am plăcutul prilej de a recunoaşte în mod oficial şi de a onora activitatea desfăşurată de Alteţa Voastră în şi pentru România. Începând cu anul 1998, când aţi efectuat prima vizită oficială în România, aţi păşit aproape în fiecare an în această ţară a noastră, pentru care nutriţi o aleasă afecţiune. Aţi făcut lucruri admirabile şi aţi fost un excelent promotor al imaginii României în lume. Astăzi, recunoaştem implicarea Voastră angajată în proiectele derulate în România, atenţia pe care o acordaţi dezvoltării comunităţilor locale, interesul pentru prezervarea patrimoniului şi a tradiţiilor româneşti, precum şi pentru păstrarea frumuseţilor naturale unice ale ţării noastre. Rezultatele obţinute în activităţile Voastre caritabile demonstrează nu doar vocaţie, ci şi dedicaţie”, a spus preşedintele, arătând că Prinţul Charles este „o sursă de inspiraţie pentru tineri în apărarea valorilor pe care se bazează armonia socială şi dezvoltarea durabilă”.
„Implicarea Alteţei Voastre Regale în numeroase proiecte de reabilitare a satelor, în promovarea produselor locale, în acţiuni de pregătire şi formare tradiţională meşteşugărească a reprezentat o contribuţie valoroasă la conştientizarea unui stil de viaţă în care natura, tradiţia şi omul cu deprinderi moderne pot coexista armonios. Pot fi oferite numeroase exemple de astfel de proiecte, cum ar fi cel lansat în 2015 la Viscri – «Fundaţia Prinţul de Wales» – cu scopul de a ajuta comunitatea din această zonă, inclusiv prin crearea de locuri de muncă, urmat în 2016 de crearea Centrului de pregătire meşteşugărească – «The Prince of Wales’s Training Centre». De asemenea, suntem recunoscători Alteţei Voastre Regale pentru că, de fiecare dată când vorbiţi despre România şi cetăţenii noştri, vă exprimaţi admiraţia pentru bogăţiile spirituale şi culturale româneşti. Îmi aduc aminte cu plăcere de apariţia Voastră din filmul documentar «Wild Carpathia», recunoscut ca una dintre cele mai bune pelicule despre frumuseţea «sălbatică» a României. Prin aceasta aţi arătat faptul că, spiritual, aparţineţi acestui spaţiu şi vă confundaţi cu el. Pentru toate acestea, nu numai eu personal, ci şi întreaga naţiune română vă suntem profund recunoscători”, a mai afirmat Iohannis.
El a mai arătat că, din aceste motive, a ţinut din toată inima să îi confere Ordinul Naţional „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, care onorează modul în care a contribuit la calitatea extraordinară a relaţiei dintre România şi Marea Britanie şi la buna dezvoltarea acesteia, dar şi meritul major în promovarea în lume a imaginii şi a potenţialului natural al României.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Printul Charles decorat cu „Steaua Romaniei” de catre Klaus Iohannis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI