Printul Charles a fost primit la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 29 martie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, aflat în vizită oficială în România în perioada 29-31 martie a.c.

Printre cei prezenți la evenimentul de primire a Prințului de Wales s-au numărat ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, și directorul executiv al Fundației „Prințul de Wales România”, Aura Woodward.
Discuțiile au vizat dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre cele două ţări, dar și ampla activitate caritabilă desfășurată în România de ASR Prințul de Wales.

Printul Charles si Klaus Iohannis1
Președintele Klaus Iohannis, a reiterat, în numele său şi al României, condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică celor răniți în recentul atac de la Londra. La rândul său, ASR Prințul de Wales a exprimat regretele sale pentru rănirea celor doi români în atentat şi a exprimat speranţa că starea lor medicală, mai ales a cetăţenei române mai grav afectate, se va îmbunătăţi cât mai repede.
Cei doi interlocutori au evidențiat nivelul foarte bun al Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, bazat pe o cooperare intensificată în sfera securității și pe legăturile economice importante. ASR Prinţul de Wales a apreciat că ambele state împărtăşesc interese şi obiective comune, care definesc relaţia bilaterală specială dintre cele două ţări.
Președintele României a evidențiat şi importanţa comunităţii consistente de români care trăiește și lucrează în Regatul Unit şi rolul de liant al relației bilaterale reprezentat de aceasta.
Președintele Klaus Iohannis a salutat în mod deosebit dedicaţia şi implicarea ASR Prințul de Wales în activități caritabile în România, activitate desfășurată pe parcursul a aproape 20 de ani, implicare care a generat o veritabilă schimbare de atitudine în țara noastră în ce priveşte grija faţă de patrimoniul nostru material şi imaterial. În context, a evidențiat activitatea Fundației Caritabile din România a ASR Prințul de Wales, care a fost lansată în 2015 și care promovează proiecte preponderent în domeniul protecției patrimoniului arhitectonic, al dezvoltării economice responsabile și al dezvoltării durabile.
Președintele României a salutat, totodată, contribuţia deosebită a ASR Prințul de Wales la promovarea imaginii țării noastre în lume.

Printul Charles decorat de Iohannis
În semn de înaltă prețuire pentru contribuția Prințului de Wales la dezvoltarea relației bilaterale dintre România și Regatul Unit, pentru activitatea caritabilă desfășurată de acesta în România și pentru contribuția la promovarea imaginii acesteia în lume, Președintele Klaus Iohannis i-a conferit Alteței Sale Regale, Prințul de Wales, Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce.
Joi, moștenitorul Coroanei Britanice se va întâlni cu premierul Sorin Grindeanu la Palatul Victoria. Tot în cursul zilei de joi, Prințul Charles va fi primit de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Printul Charles a fost primit la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI