Procesiune religioasa cu moastele Sfantului Pantelimon pe strazile Constantei

Procesiune-cu-moastele-Sfantului-Pantelimon07

Luni, 27 iulie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ale cărui moaște se află la Catedrala Arhiepiscopală din Constanta.
La Constanţa, sărbătoarea Sfântului Pantelimon a început din această aseară. Sfintele sale moaşte, împreună cu ale Sfinţilor Mucenici Epictet şi Astion de la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Constanţa, au fost purtate în procesiune pe străzile municipiului de la malul mării, pe următorul traseu: Catedrala Arhiepiscopală – strada Revoluției – popas de rugăciune la Biserica Greacă, strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Mamaia – Spitalul Militar (popas de rugăciune) – strada Nicolae Iorga, bulevardul Tomis – Capela Militară, Piața Ovidiu, Catedrala Arhiepiscopală. Luni dimineaţa, 27 iulie, la Catedrala Arhiepiscopală se oficiază Taina Sfântului Maslu, urmată de slujba de sfinţire a apei. Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Sf. Pantelimon este cunoscut drept ocrotitor al medicilor și tămăduitor al bolnavilor. Originar din Nicomidia, s-a născut dintr-un tată păgân şi o mamă creştină, primind numele de Pantoleon, adică „cel întru toate puternic, ca un leu”. După moartea mamei a devenit ucenic al doctorului Eufrosin, de la care a deprins tainele medicinei. Preotul Ermolae i-a descoperit învăţătura de credinţă, apoi l-a botezat, punându-i numele Pantelimon, adică „cel cu totul milostiv”. Sfântul Pantelimon a fost decapitat în jurul anului 305, în vremea persecuţiilor declanşate de împăratul Diocleţian. Moaștele Sfântului au fost aduse din Orient la Catedrala din Constanța de către preotul Dimitrie Popescu, în anul 1931, de Florii.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Procesiune religioasa cu moastele Sfantului Pantelimon pe strazile Constantei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI