Procesul de vânzare de active a combinatului Oltchim se află într-un punct foarte avansat

Oltchim de vanzare

În ianuarie 2017, la momentul preluării mandatului, parcursul procedural în procesul competitiv al vânzării de active a combinatului se afla într-un punct foarte avansat. Accentuăm asupra faptului că, într-un astfel de caz, procedurile sunt complexe și, în general, necesită o perioadă de timp pentru o execuție exemplară a declarat într-un comunicat transmis, vineri, Lumea Presei, ministrul Alexandru Petrescu.
În acest moment, avem expectanță pentru un deznodământ pozitiv în cazul insolvenței Oltchim, având în vedere finalizarea cu succes a primei faze a procedurii de vânzare de active, marcată de depunerea de oferte neangajante, atât de către investitori care și-au manifestat deja interesul, dar și de alţii, mai noi, interesați de preluarea activelor. Suntem conștienți de faptul că pentru succesul demersurilor procesului de vânzare de active, în beneficiul statului și companiei, există un grad firesc de confidențialitate în desfășurarea activităților, a declarat ministrul Petrescu.
Combinatul are o importanță deosebită atât pentru economia locală cât și națională, datorită potențialului enorm existent pe piața internă și pe piața regională. Sub administrarea actuală combinatul Oltchim a înregistrat rezultate bune, chiar și în contextul fiscal în care își desfășoară activitatea, existând posibilitatea succesului economic pe termen mediu și lung.
Ministrul Alexandru Petrescu împreună cu echipa Ministerului Economiei, monitorizează atent activitatea consultanților și a managementului, precum și impactul rezultatului vânzării de active astfel încât statul, și implicit compania să aibă de câștigat, cu respectarea comunității locale, dependentă economic de buna funcționare a Oltchim și a angajaților săi, recunoscuți pentru expertiza specifică în domeniu.
„Avem încredere că Oltchim va rămâne, prin continuarea eforturilor de realizare a planului de reorganizare o companie echilibrată ca structură și produse, un centru de excelență, capabil să-și consolideze poziția ca etalon regional, în condițiile reașezării pieței central-est europene în domeniul chimic”, a spus Petrescu.
Ministerul Economiei, prin pârghiile instituționale pe care le deține, urmărește interesele statului român și situația pe termen lung a comunității locale.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Procesul de vânzare de active a combinatului Oltchim se află într-un punct foarte avansat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI