Protest portuar in fata Primariei Constanta

PROTEST

În faţa Primariei şi Prefecturii Constanţa, în jur de 1.000 de oameni au protestat impotriva intenţiei Guvernului de a transfera un pachet de acţiuni ale Portului Constanţa către administraţia Mazăre.Ponta a promis legislaţia muncii. Ne-a minţit şi ne minte în continuare. Am dat un vot de blam unora şi i-am adus pe alţii, baronii cu 70%. Cerem desfiinţarea republicii Mazăre, au scandat oamenii.
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, Mircea Burlacu, le-a spus celor prezenţi că la acest protest se află nu doar angajaţi din port, ci şi din alte domenii de activitate, precum telecomunicaţii, energie, administraţie publică locală, industria de apărare.
„Am dat un vot de blam unora şi i-am votat pe alţii. I-am dus la 70%, iar singurul lucru pe care l-au înţeles a fost să împartă ţara cu baronii locali. Astăzi cerem desfiinţarea Republicii Mazăre”, a spus preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare.
La rândul său, preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, le-a spus manifestanţilor că decizia de transfer a acţiunilor Portului Constanţa ar fi trebuit luată după o consultare cu sindicatele astfel încât să fie găsită o soluţie care să mulţumească pe toată lumea.
Aproximativ 300 de angajaţi portuari, membri ai FNSP, au protestat și la începutul săptămânii trecute, timp de trei zile, în fața sediului Administraţiei Porturilor Maritime, solicitând ca Ministerul Transporturilor să rămână acţionar majoritar în port.
Ministrul Transporturilor, Dan Şova, se declara „puţin mirat” de protestele din Portul Constanţa, spunând că a avut discuţii atât cu patronatele, cât şi cu sindicatele şi a explicat situaţia din port şi ce intenţionează ministerul să facă.
Şova spunea că afirmaţia că se doreşte trecerea portului de la Ministerul Transporturilor la Primăria Constanţa nu este adevărată. „Tot văd că se spune asta, dar nu este adevărat. Dacă trec cele 13%, Ministerul Transporturilor rămâne cu 47% din acţiuni, urmând să scoată pe bursă 14%. Dacă se vor scoate şi cele 14%, va rămâne ministerul cu 33%, Consiliul Local Constanţa cu 33%, Fondul Proprietatea cu 20%, iar 14% vor fi pe bursă”, susţinea ministrul Dan Şova.
În prezent, Ministerul Transporturilor este acţionar majoritar la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, cu 60% din acţiuni, Fondul Proprietatea deţine 20 de procente şi tot 20 de procente are şi Consiliul Local Municipal.
Guvernul şi autorităţile locale propun ca structura acţionariatului APM să fie următoarea: 33% Consiliul Local Constanţa, 33% Ministerul Transporturilor, 20% Fondul Proprietatea şi 14% din acţiuni să fie listate pe Bursă.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Protest portuar in fata Primariei Constanta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: