Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Protocol de colaborare între Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării şi ISJ Constanţa

Vineri, 10 octombrie 2014, în sala de conferințe a Hotelului „Royal” de pe Bd. Mamaia, a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia s-a semnat oficial protocolul de colaborare dintre Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării şi ISJ Constanţa.

La eveniment au participat: preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, Director Irina Pavel şi director adjunct Monica Nuţu Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna.
Motivul acestei colaborări sunt benificiile în slujba învăţământului românesc, dar şi în slujba turismului pe litoral şi Delta Dunării. Semnarea acestui protocol face posibil accesul elevilor din unităţile şcolare din Judeţul Constanţa în unităţile de turism din judeţ.
Printre cele mai importante obiective pe care le au cele două instituţii în urma acestui parteneriat, menţionăm:
– derularea de activități de promovare și pregătire profesională;
– încheierea contractelor de pregătire practică pentru domeniul Turism-Servicii;
– dezvoltarea și flexibilizarea învățământului profesional și tehnic.

Protocol de colaborare 014
Semnarea acestui protocol face posibil accesul elevilor din unităţile şcolare din Judeţul Constanţa în unităţile de turism din judeţ. Este o mare șansă ca acești elevi să poată fi remarcați, văzuți, să vedem cum își dezvoltă capacitățile și abilitățile, pentru a vedea dacă noi, în unitățile de turism, îi putem integraVrem specialişti mai bine pregătiţi în turismul românesc şi turismul de pe litoral, ne dorim ca de pe băncile şcolilor din Constanţa să iasă mai mulţi elevi, absolvenţi mai bine pregătiţi. Activitatea practică este cea care se întâmplă în realitate, în unităţile de cazare, de alimentaţie publică sau în agenţiile de turism de pe litoral„, a declarat Corin Martin.

Preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin a mai declarat că în foarte scurt timp, după semnarea acestui protocol putem vedea la lucru, în practica reală elevi din liceele sau şcolile din Constanţa în unităţile de turism de pe litoral. „Orice şcoală, liceu care are Curiculă pe Specializarea Turism să poată beneficia de parteneriatul cu Asociaţia Litoral-Delta Dunării astfel încât să regăsim în unităţile de turism elevi cum se întâmplă cu turismul de pe litoral şi în general turismul românesc„.

Protocol de colaborare 034
Demersul ISJ Constanţa a început anul trecut, împreună cu colegii din cadrul inspectoratului, în Consiliul de Administraţie, am ajuns la concluzia că pentru a adapta oferta pe care învăţământul preuniversitar Constanţa o poate oferi operatorilor din turism trebuie schimbate anumite lucruri. A fost schimbat acel procent, numărul de clase a IX-a şi clase profesionale, din procentul de 40 la sută la 60 la sută, diminuând cealaltă categorie de clase, profilul teoretic„, declarat Răducu Popescu, inspector șef ISJ Constanța.
Preocuparea noastră este aceia de a pregăti bine specialişti astfel încât, în momentul contactului cu realitatea, atunci când un absolvent se ridică de pe băncile şcolii, se angajează, are un contract de muncă cu un operator de turism, un restaurant, hotel sau agenţie de turism să poată oferi servicii de calitate.  Serviciile de calitate sunt în beneficiul atât a celui absolvent care a făcut practica în acest cadru pe care noi astăzi l-am creat cât şi al clientului. Nu putem decât să ne bucurăm şi să urăm succes celorlalte unităţi şcolare care vor face practică în aceste unităţi, şi să aşteptăm nu peste mult timp absolvenţii noştrii bine pregătiţi să ofere serviciile dorite pentru turişti, turişti care contribuie şi participă la formarea acestui buget din care şi cei din învăţământul preuniversitar suntem plătiţi„, a mai declarat Răducu Popescu, inspector șef ISJ Constanța.

Protocol de colaborare 049
La acestă conferinţă de presă a fost prezent şi un elev de clasa a XII-a de la Liceul „Eminescu”, pe nume Alexandru care lucrează la o aplicaţie IT, în domeniul hotelier. Acest proiect la care se lucrează vine în sprijinul turiştilor în care pot comanda orice serviciu sau facilitate în hotelul unde aceştia sunt cazaţi.

Protocol de colaborare 063
De asemenea, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării a semnat primul Protocol de colaborare cu Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna.
Suntem deosebiţi de încântaţi că am semnat acest protocol, iar scopul protocolului este acela de a face lecţii, vizite cu cei mici şi practica cu elevii de liceu în cele trei domenii – hotelier, restaurant şi agenţii de turism„, a declarat Monica Nuţu, director adjunct al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna.
Printre liceele cu specializarea turism care se bucură de această colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării sunt C.A. Rosetti, Virgil Magiaru, Techitghiol, sau Carol din Constanța.

Sending
User Review
5 (2 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Protocol de colaborare între Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării şi ISJ Constanţa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI