Putin: Moscova vrea stabilizarea puterii legitime în Siria

Vladimir Putin
Obiectivul Rusiei în Siria este „stabilizarea puterii legitime” și a da o „lovitură decisivă” terorismului, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, în contextul în care se reiau la Geneva discuțiile asupra conflictului sirian, relatează AFP.

„Noi nu am stabilit obiectivul de a ne amesteca în afacerile interne ale Siriei”, unde Rusia intervine militar din septembrie 2015 în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad, a dat asigurări Putin, în timpul unei întâlniri cu ofițeri din flota rusă care s-au întors acasă din această țară sfâșiată de război.
Aliat fidel al regimului de la Damasc, Rusia are „sarcina de a stabiliza puterea legitimă în țară și a da lovitura decisivă terorismului internațional”, a adăugat el.
După aproape șase ani, războiul din Siria a făcut peste 310.000 de morți și a dus la strămutarea a milioane de persoane, scrie Agerpres.
„Cu cât mai repede țara va trece la o reglementare politică, cu atât comunitatea internațională va avea mai multe șanse să oprească ciuma teroristă pe teritoriul sirian”, a spus Putin, potrivit imaginilor televiziunii ruse.
În opinia președintelui rus, în timpul misiunii lor în Siria, marinarii ruși „au contribuit direct la securitatea Rusiei”.
„Aproximativ 4.000 de cetățeni ruși și circa 5.000 de cetățeni din (țări ale) fostei URSS” luptă, potrivit serviciilor speciale ruse, în rândurile SI în Siria, reprezentând o „amenințare enormă” pentru Rusia, a amintit el.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Putin: Moscova vrea stabilizarea puterii legitime în Siria”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: