Radu Mazare în rolul faraonului Ramses la ultimul Carnaval al sezonului estival 2014

Carnaval 3818

După defilarea carelor alegorice ale Cluburilor din Mamaia, pe traseul Parcarea “Aqua Magic” – Piațeta Cazino (la care, de această dată, s-au alăturat, din dreptul Hotelului “Flora”, şi… “geto-dacii” şi “romanii” participanţi la Festivalul Antic Tomis, aflat în plină desfăşurare, la Constanţa, în frunte cu “Regina Tomiris”), a urmat, începând cu ora 20.30, pe scena “Fashiontv”, din Piața Cazino, spectacolul de final de sezon estival.
Momentul culminant al celui mai spectaculos eveniment de pe litoral s-a produs sâmbătă seara, când carele alegorice au defilat pentru ultima oară în această vară, fetele sunt mai frumoase și mai dezinvolte ca oricând, în costume sclipitoare și ținute sexy. Povestea faraonului Ramses al II-lea, faraonul fiind interpretat de primarul Radu Ștefan Mazăre, prinde viață într-un mod unic, cum nu se mai întâmplă în stațiunile europene.

Carnaval 3338

Carnavalul din acest an a ajuns la final și a adus la Mamaia alte zeci de mii de oameni pentru a trage împreună cortina peste vara lui 2014. Carele alegorice s-au pus în mişcare din piațeta Perla către piațeta Cazino, iar pentru ca totul să fie cât mai autentic, au fost aduse şi obiecte de decor din Egipt. Primarul Radu Mazăre a defilat în fruntea paradei, pe carul alegoric al Primăriei, care a lua forma unui Sfinx egiptean cu flacără, plin cu zeițe și magi.

Carnaval 3964
După paradă a avut loc spectacolul de pe scena Fashion TV din centrul stațiunii. Pe scena au urcat lei, șerpi, cămile și un crocodil, în cea mai spectaculoasă ediție a carnavalului de până în prezent, dedicată Egiptului antic. Fascinantele animale, aduse în scenă de dresorii profesioniști ai Circului Americano Vargas, au uimit publicul, făcând cu atât mai reală acțiunea de pe scenă, din care nu au lipsit personaje de legendă precum zeități, regi, luptători din armata egipteană sau irezistibilele neveste ale faraonului Ramses.

Carnaval 3709
Un show din care nu au lipsit cascadorii și scenele de război, cu săbii și scuturi, dar și un moment de luptă corp la corp, la care a participat multiplul campion al artelor marțiale, brazilianul Francisco Filho. Acesta a urcat pe scenă în rolul conducătorului armatei faraonului, care l-a înfruntat pe liderul armatei hitite, interpretat de maestrul Dorel Bulearcă, președintele Federației Române de Arte Marțiale de Contact. Au mai fost prezenţi şi vedeta de televiziune Cabral, în rolul Marelui Preot, dar şi fiul primarului, Răducu, el interpretând un astrolog.

Carnaval 3583
Deliciul publicului l-a făcut și prezentarea numeroaselor soții din haremul lui Ramses, care au defilat pe scenă și au dansat în stil oriental.

După încheierea episodului despre faimosul faraon, Radu Mazăre a spus celor prezenţi că acest carnaval a început ca o joacă acum doi ani şi s-a transformat în ceva serios având în vedere că repetiţiile durează până târziu în noapte.
Acesta a fost ultimul spectacol al Carnvalului din 2014. Am început totul dintr-o joacă acum doi ani de zile și iată că acum, în 2104, în treilea an consecutiv dumneavoastră sunteți într-un număr atât de mare și vreau să vă muluțmesc. Facem repetiții până la 1 – 2 noaptea ca să puteți avea parte de un spectacol frumos. Vreau să mulțumesc celor care ne-au ajutat să realizăm acest spectacol, care au lucrat toata vara la carnaval, la aceste specatcole și aceste puneri în scenă istorice“, a declarat Radu Mazăre la încheierea spectacolului.
Primarul a mai spus că pentru show-ul Egiptului Antic au fost folosite peste 80 de costume și le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit și ajutat din plăcere la organizarea evenimentelor din acest sezon, fiind vorba de aproximativ 500 de oameni implicați.

El a ţinut să mulţumească tuturor celor care au făcut posibil acest show, dar în primul rând lui Francisco Filho. “A fost alături de noi dublul campion mondial la karate şi campion mondial la K1 brazilianul Francisco Filho. A venit la carnaval şi a luptat din plăcere. Este venit aici la o şcoală de karate şi a luptat cu preşedintele Federaţiei Române de Karate, cu domnul Dorel Bulearcă. Francisco Filho nu a participat la niciun carnaval în Brazilia, primul este cel din România”, a afirmat Mazăre.

De asemenea, primarul a mulţumit reprezentanţilor circului aflat în această perioadă în Mamaia care au participat la carnaval cu animalele lor fără să primească vreun ban.

Radu Mazăre le-a spus jurnaliştilor că acest carnaval a fost cel mai complet şi spectaculos dintre toate. “Din ce în ce mai greu, din ce în ce mai complicat, din ce în ce mai complex şi din ce în ce mai frumos şi mai spectaculos, aşa a fost. Am îngheţat aseară, am îngheţat ieri seară, alaltăieri seară, dar am avut invitaţi de vază, de marcă şi se şi vede pentru că după părerea mea au fost cel puţin oamenii care au fost la Ştefan cel Mare, când eram în mijlocul sezonului”, a declarat Mazăre, referindu-se şi la numărul mare al celor care au urmărit spectacolul.
Întrebat care dintre cele trei personaje interpretate anul acesta i-a plăcut, primarul a răspuns: “E greu să-ţi spun, fiecare au fost diferite. Toate mi-au plăcut, toate au fost de conducători, de conducători care şi-au iubit şi şi-au condus oamenii, de bărbaţi puternici care au avut multe femei. E adevărat că pe Ramses îl invidiez puţin”.
Mazăre a precizat că pentru anul viitor se gândeşte să ofere posibilitatea oamenilor să îmbrace costumele care au fost până acum la carnaval. “Am o idee, mă gândesc să fac un fel de Disneyland care să cuprindă toate carele alegorice pe care le-am folosit, hainele şi personajele pe care le-am pus în scenă, unde oamenii pot veni, se pot urca pe car, se pot îmbrăca, se pot filma, se pot fotografia cu hainele, costumele personajelor care au fost puse în scenă. Este un proiect destul de greu, dar mă gândesc că face sens şi va prinde multă lume. Cred că oricare din zecile de mii de oameni de aici ar vrea să fie îmbrăcaţi aşa şi urcaţi pe care alegorice”, a explicat Mazăre.

În cadrul ultimei ediții a Carnavalului Mamaia din acest an, au fost acordate premii speciale cluburilor Bellagio, Princess și Le Gaga, care, în această vară, au impresionat turiștii prin spectacolul oferit. Un premiu special a primit și campionul mondial Francesco Filho, dar și brandul Paluggio, care a creat peste 180 de costume pentru edițiile Carnavalului Mamaia 2014.
După încheierea spectacolului, carnavalul a continuat cu muzică, dans și o festivitate de premiere a carelor alegorice, ce au defilat în fiecare sfârșit de săptămână în stațiunea Mamaia.
Proiectul Fashion Summer Festival Mamaia a fost realizat de Fashiontv Romania în colaborare cu Primaria Municipiului Constanta şi susţinut de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Radu Mazare în rolul faraonului Ramses la ultimul Carnaval al sezonului estival 2014”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: