Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Radu Mazăre: Nicușor Constantinescu este disperat să revină în țară

Mazare_Nicusor-Constantinescu_2014
Primarul Radu Mazăre a spus, miercuri, că președintele suspendat al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, aflat din primăvară la tratament medical în SUA, este „disperat să vină în țară”, însă nu știe ce decizie să ia de teama de a nu ajunge în spatele gratiilor.

Primarul Radu Mazăre susţine că preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, ”e disperat să vină în ţară” şi i-a cerut sfatul, dar nu a ştiut să îl sfătuiască, el apreciind că dacă se va întoarce în România Constantinescu ”va fi băgat la beci”.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, astăzi că Nicușor Constantinescu este “disperat” să revină în România pentru că nu mai poate rezista în America. El susţine că Nicuşor Constantinescu i-a cerut sfatul în această decizie, dar că el nu l-a putut sfătui pentru că este o chestiune mult prea personală şi riscantă.
Am vorbit cu el acum vreo 3-4 zile. Tremură carnea pe el să vină în ţară. E disperat, a zis că nu mai poate să stea acolo. Şi m-a întrebat ce să facă. El vrea să vină, dar eu ce pot să-l sfătuiesc, asta e o chestiune mult prea personală, e o decizie…Dacă vine aici şi-l bagă la beci şi Doamne fereşte îl afectează medical…El e disperat să vină în ţară (…) Nicu vrea să vină, eu vreau să plec”, a adăugat Mazăre, care nu are voie să părăsească ţara, aceasta fiind una dintre condiţiile controlului judiciar sub care se află de cinci luni.
Nicuşor Constantinescu, cercetat de DNA în mai multe dosare, se află de mai multe luni în SUA, la tratament pentru cancer de prostată.
Tribunalul Bucureşti a dispus, în 23 iulie, arestarea lui Nicuşor Constantinescu, urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele suspendat al CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
Pe 15 septembrie, magistrații Curții de Apel Constanța au stabilit menținerea celui de al doilea mandat de arestare preventivă emis pe numele lui Nicușor Constantinescu, după judecarea contestației formulate de acesta împotriva măsurii arestării dispuse de judecătorii Tribunalului.
Pe 4 septembrie, Tribunalul Constanța a decis emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicușor Constantinescu, de această dată la solicitarea procurorilor DNA Constanța, într-un dosar cu privire la Centrul Militar Zonal, președintele suspendat al CJ fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.
Mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile a fost emis cu Constantinescu în lipsă, acesta aflându-se sub tratament medical în SUA pentru că suferă de cancer la prostată.
În 29 august, tot Curtea de Apel Bucureşti a admis o contestaţia în anulare a procurorilor anticorupţie, stabilind astfel ca Tribunalul Bucureşti să emită mandat european de arestare pe numele lui Nicuşor Constantinescu şi să-l dea pe acesta în urmărire internaţională.
Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA. Măsura de arestare, dispusă de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Radu Mazăre: Nicușor Constantinescu este disperat să revină în țară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI