Răducu Preda trimis in judecata

Valentin Preda

Răducu Preda, fost secretar de Stat în Ministerul Transporturilor, actualmente consilierul primarului Constanței, Radu Mazăre, precum și Dan Emil Manolachi, procuror DNA, și alte șapte persoane au fost trimiși în judecată de procurorii DNA într-un dosar în care sunt acuzați de trafic de influență, divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională și spălare de bani.
Potrivit procurorilor, Dan Emil Manolachi, Răducu Valentin Preda, Andrei Ștefan Caunii, Octavia Mihaela Vasile, Marius Irofte, Cătălin Radu, Tudor Gabriel Bohîlțeanu, Elena Simona Hulubariu și Geanina Lavinia Cazan au fost trimiși în judecată într-un dosar în care procurorul DNA Manolachi, l-a anunțat pe Răducu Preda, la ora respectivă secretar de stat în Ministerul Transporturilor, să nu se întâlnească cu Tudor Gabriel Bohîlțeanu, de la care urma să primească 50.000 de euro, deoarece i se organiza un flagrant.
Suma de bani urma să ajungă la Preda prin intermediul Simona Elena Hulubariu, judecată şi ea în dosar. Banii, spun reprezentanţii DNA, reprezentau doar o parte din cei 200.000 de euro ceruţi de Preda de la Andrei Ştefan Caunii, reprezentant al unei societăţi pe acţiuni.
Pentru a disimula suma de 200.000 de euro, care urma să ajungă la Valentin Preda, Octavia Mihaela Vasile, în calitate de reprezentant al firmei lui Caunii, a falsificat un document, în care a atestat date nereale cu privire la ziua întocmirii, precum şi operaţiunile cuprinse în conţinutul acestora, în sensul că serviciile nu au fost prestate. Documentul a fost semnat şi de administratorul altei firme, respectiv de Cătălin Radu, tocmai pentru a se pierde urma banilor.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de a se menține măsura preventivă a controlului judiciar faţă de Dan Manolachi și de a se menţine măsurile asiguratorii.
În plus, spun anchetatorii, fostul ofiţer al DNA Dan Emil Manolachi a fotografiat documente ce conţineau informaţii secrete de stat – nivel strict secret şi le-a pus la dispoziţia inculpatului Preda, care intenţiona să le trimită unei persoane, vizată de cercetările din acel dosar penal.
Pentru aceste „servicii” fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor urma să-l ajute pe Manolachi să-şi angajeze o rudă, în cadrul Serviciului Judeţean Constanţa- Arhivele Naţionale şi să-l ajute să obţină o funcţie de conducere în cadrul IPJ Constanţa.
Pe 18 decembrie 2012, Radu Mazăre declara că are încredere în Valentin Preda. „În primul rând, mă aştept ca premierul să-şi ţină promisiunea în ceea ce priveşte Portul, să trecem Legea Portului, după care sunt două chestiuni pe care le vizăm şi unde am putea să facem treabă. Este vorba despre secretarul de stat de la Transporturi, Valerică (n.r. Valentin Preda), un băiat performant şi care este apreciat de la prim-ministru şi până la ultimul parlamentar pentru aceste şase luni de activitate în cadrul Ministerului şi evident, Turismul.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Răducu Preda trimis in judecata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI