Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Raed Arafat: „Socul cel mai mare a fost cand mi-au aratat pompierii unde i-au pus pe cei decedati”

Raed_Arafat2

Raed Arafat a fost primul oficial al Guvernului României care a ajuns, vineri noaptea, la clubul Colectiv! Ministrul a recunoscut, la TVR, că e terminat emoțional de când a văzut cumplita tragedie.
Nu am văzut o astfel de situaţie din anul 1989. Astfel de situaţie, cu atâtea victime, cu atâţia răniţi, cu astfel de impact, noi nu am văzut”, a subliniat secretarul de stat Raed Arafat.
„Pentru mine, pe teren, şocul era cel mai mare când mi-au arătat pompierii unde au pus cei decedaţi. I-au pus undeva mai izolat, să nu fie la vedere, şi fiecare care nu reuşea resuscitarea şi era declarat decedat era adus în zona respectivă. Şi era ceva chiar un impact foarte dur şi arăta care este dimensiunea tragediei„, a povestit Raed Arafat.
Al doilea lucru – când am început să mergem cu domnul ministru în spitale şi am intrat la Floreasca şi am văzut acolo – acolo au ajuns 56 de persoane, pentru că pe lângă ce au dus ambulanţele, au fost duşi foarte mulţi cu maşini particulare, cei care au avut leziuni mai puţin grave (…) am văzut la Floreasca cum se lucra. Şi pot să spun că acolo am văzut colegii care au venit de acasă (…) Am găsit studenţi voluntari, am fost abordat de studenţi că noi aici vedem acum că lucrurile se stabilizează, unde mai e nevoie de noi, unde să mergem? Adică a fost o solidaritate şi a fost un mod de reacţie extraodinar„, a subliniat secretarul de stat Raed Arafat.
Primele echipaje au fost acolo în 11 minute de când a sunat telefonul la pompieri. Adică de când a ajuns apelul la pompieri, în 11 minute au fost primele echipaje acolo şi de la ambulanţă. Au fost cam în acelaşi timp, la şi 43 de minute. Deci nimeni nu poate să vină să spună că au fost 30 de minute – 40 de minute de când au venit. Normal că pentru cei care sunt la faţa locului timpul se dilată total, deci un minut poate să fie simţit şi ca 2, şi ca 3, şi ca 4 pentru cei care sunt sub stresul situaţiei acolo„, a adăugat Raed Arafat.
Anul acesta a fost modificată legea privind apărarea împotriva incendiilor. S-au înăsprit amenzile, iar dacă proprietarii de cluburi trec peste ceea ce spun pompierii, îşi asumă răspunderea penală.
Când aceste noi reguli au fost dezbătute, Raed Arafat a folosit exemple de tipul dezastrului din clubul Colectiv.
Pentru că sesizam bine noi că ceva nu-i în ordine. Ştiam că – eu le ziceam pompierilor că ne trebuie pompieri, prevenire care să aibă dinţi, adică să aibă impact, pentru că dacă te duci acolo, dai o amendă de 1.500 de lei şi pleci, la un club care face pe noapte nu ştiu cât şi el continuă să funcţioneze, şi dacă te mai duci după o lună şi mai dai încă o amendă, nu faci absolut nimic„, subliniază Raed Arafat.
Pentru înăsprirea pedepselor a fost pregătită şi o hotărâre de guvern.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Raed Arafat: „Socul cel mai mare a fost cand mi-au aratat pompierii unde i-au pus pe cei decedati””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI