Raportul Corpului de Control în cazul societătii Ape Minerale a fost finalizat

Societatea Ape Minerale
Corpul de Control al Ministrului a finalizat misiunea de control dispusă de ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, în urma sesizărilor primite referitoare la derularea, în anul 2016, sub conducerea anterioară a Ministerului, a procedurii de selectare şi recrutare a membrilor CA la Societatea Naţională Ape Minerale, conform OUG 109/2011.

Principalele concluzii ale raportului relevă posibile conflicte de interese şi vicii de procedură în ceea ce priveşte selectarea şi recrutarea, în conformitate cu OUG 109/2011 a membrilor Consiliului de Administraţie al societăţii, în sensul că:
– Semnatarul contractului cu recrutorul a fost, în urma depunerii candidaturii, selectat ca membru în Consiliu de Administraţie;
– Existau deja, în derulare, relaţii contractuale de muncă între unul dintre membrii comisiei de intervievare a candidaţilor înscrişi pe listă scurtă şi unul dintre candidaţi.
Un al doilea tip de nereguli descoperite de reprezentanţii Corpului de Control al Ministrului vizează modul de îndeplinire a responsabilităţilor din contractul de mandat semnat de membrii Consiliului de Administraţie, şi anume:
• Trei dintre cei cinci membri ai CA nu şi-au asumat Proiectul componentei de administrare din Planul de Administrare a SNAM, neîndeplinindu-şi astfel atribuţiile din contractul de mandat.
• Comitetul de Audit şi Comitetul de Nominalizare şi Remunerare nu au fost constituite legal şi nu există dovada activităţii lor; membrii CĂ aveau obligativitatea, că în 30 de zile de la semnarea contractelor de mandat să constituie cele 2 comitete. Constituirea celor două Comitete este obligaţie legală impusă de OUG 109/2011.
Pentru că cele constate relevă potenţiale conflicte de interese dar şi suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni în exercitarea atribuţiilor de serviciu, vor fi sesizate, atât Agenţia Naţională de Integritate cât şi organele de urmărire penală.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Raportul Corpului de Control în cazul societătii Ape Minerale a fost finalizat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI