REGULI NOI la obţinerea permisului de conducere

REGULI NOI la obţinerea permisului de conducere

Candidații pentru obţinerea permisului de conducere vor fi obligaţi de azi să ataseze, la dosarul de examinare, un nou document – o declaraţie pe propria răspundere cu privire la cetăţenie, pentru combaterea turismului ilegal de permise de conducere în spaţiul UE. se modifică, de asemenea, şi cerinţele în timpul “traseului” pentru anumiţi candidaţi. Prevederile sunt cuprinse intr-un act normativ publicat in Monitorul Oficial, care intra astazi in vigoare, informează AvocatNet.ro.
Prevederile sunt cuprinse într-un act normativ publicat în Monitorul Oficial nr. 543 de astăzi, devenind Ordinul MAI nr. 110/2014, deja în vigoare.
Potrivit legislaţiei în domeniu, în timpul probei practice în traseu, examinatorul urmărește modul de comportare a candidaților, în funcție de categoria autovehiculului.
Astfel, candidații la categoriile C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D și DE trebuie, printre altele, să controleze elementele de securitate legate de încărcarea autovehiculului (caroseria remorcii, obloanele de încărcare, mecanismul de încărcare, dacă este cazul, sistemul de închidere a cabinei, modul de încărcare, fixarea încărcăturii), să controleze mecanismul de cuplare și conexiunile instalației de frânare și instalației electrice sau să verifice, prin intermediul aparaturii de bord sau al comenzilor autovehiculului, funcționalitatea mecanismului de direcție, a instalației de frânare, a instalației de ungere/răcire, a luminilor, semnalizării și a avertizorului sonor.
Potrivit noilor reguli, candidații trebuie să verifice vizual starea anvelopelor, fixarea roților (starea piulițelor de la roți), starea apărătoarelor de noroi, starea elementelor suspensiei, a rezervoarelor de aer, a parbrizului, ferestrelor și stergatoarelor, a fluidelor (de exemplu, uleiul de motor, lichidul de răcire, fluidul de spălare), a blocurilor de lumini/semnalizare față/spate, a catadioptrilor, precum şi existenta trusei medicale, triunghiurilor reflectorizante și a stingătorului de incendiu;
De asemenea, candidații trebuie să cunoască și să urmărească aparatura de bord, inclusiv aparatura de înregistrare a activităţii conducătorului auto astfel cum este definită potrivit Regulamentului (CEE) nr.3821/85. „Cerința referitoare la cunoașterea și urmărirea aparaturii de înregistrare a activității conducătorului auto nu se aplică solicitanților unui permis de conducere pentru un vehicul din categoria C1 sau C1E care nu intră în domeniul de aplicare al Regulamentului (CEE) nr.3821/85”, se precizează în referatul de aprobare al MAI.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “REGULI NOI la obţinerea permisului de conducere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI