Reuniune informala INFOStud la Universitatea „Ovidius” din Constanta

Ovidius-Constanta
Universitatea „Ovidius” din Constanţa, în partenteriat cu Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, în calitate de beneficiar, și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, organizează evenimentul ce marchează Reuniunea informală INFOStud cu titlul „Noi competenţe pentru noi locuri de muncă în domeniul portuar”, din cadrul proiectului „Proiectează-ți cariera!” POSDRU/161/2.1/G/136624, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea tranziției a 360 de studenți din Regiunea Sud Est, respectiv a 180 de studenţi ai Universităţii „Ovidius” din Constanta, spre piața forţei de muncă, facilitând integrarea lor în societatea românească în calitate de membri productivi ai acesteia. Proiectul se adresează studenților, masteranzilor și absolvenţilor Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, aflaţi atât în etapa tranziției de la școală la viața activă, cât și celor aflaţi în etapa construirii carierei profesionale.
Reuniunea INFOstud, dedicată, în această lună, domeniului Inginerie Mecanică, respectiv specializării Utilaje și Instalații Portuare din cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă prezintă informaţii legate de corelarea abilităţilor şi competenţelor dobândite în studiile universitare şi postuniversitare cu cerinţele şi aşteptările angajatorilor în sensul unei bune planificări privind dezvoltarea personală în carieră.
Pe piaţa naţională şi internaţională a muncii se solicită certe valenţe privind alegerea, instalarea, exploatarea, diagnosticarea şi mentenanţa echipamentelor, utilajelor şi instalaţiilor din domeniul ingineriei mecanice, privind activităţile desfăşurate în largul mării şi la chei. Din punct de vedere al poziţiei geo-strategice, întreg platoul continental al litoralului românesc, precum şi delimitarea acestuia în dreptul Insulei Şerpilor a oferit condiţii favorabile pentru atragerea investiţiilor privind explorarea şi exploatarea resurselor naturale ale Mării Negre, dat fiind faptul că au fost descoperite mari zăcăminte de petrol şi gaze. Se constată oportunităţi privind instalarea conductelor subacvatice în Marea Neagră pentru transportul gazelor şi al petrolului rezultate din forajele marine, în scopul realizării legăturilor dintre platformele marine şi depozitele terestre. Aceasta reprezintă o activitate specifică domeniului ingineresc, ce se asigură cu utilaje şi instalaţii specializate, cu grad redus de universalitate, deservite de personal cu instruire tehnică de specialitate. Oraşul Constanţa are deschidere la Marea Neagră, Portul Constanța (http://www.portofconstantza.com) fiind cel mai mare port maritim și comercial al României, care funcționează şi ca port fluvial pentru mărfuri transportate pe Dunăre, al doilea fluviu ca mărime al Europei.
Universitatea „Ovidius” din Cosntanța, prin Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă (FIMIM), pregăteşte specialişti în domeniul utilajelor, instalaţiilor, sistemelor şi echipamentelor portuare, navale şi marine. În acest sens, invitaţii speciali ai ultimei dezbateri din cadrul Reuniunii informale INFOStud cu titlul „Noi competenţe pentru noi locuri de muncă în domeniul portuar”, din data de 27 februarie a.c., au fost reprezentanţi ai SC COMVEX SA CONSTANȚA, dl ing. Nirlu Gheorghe şi ing. Mocanu Ovidiu, precum şi invitaţi ai societăţii SC MISTRAL SAAB SRL CONSTANȚA, scafandri dl. Galan Iulian, dl. Pandele Cătălin si dl. Ionescu Florin.
COMVEX S.A. este cel mai mare terminal specializat în operarea materiilor prime solide vrac din arealul Mării Negre, acoperind o suprafață de 700.386 mp în sudul Portului Constanța. Terminalul COMVEX este liderul specializat în manipularea, depozitarea și transbordarea materiilor prime solide vrac, cum ar fi minereuri de fier, cărbuni, cocs, bauxită, dispunând de facilități complete și moderne de operare situate în portul Constanța, România. COMVEX este singurul terminal pentru operarea mărfurilor solide vrac din arealul Mării Negre ce are posibilitatea de a acosta nave tip „cape size” de mare capacitate (până la 220.000 tdw). De asemenea, COMVEX beneficiază de acces la rețeaua de cai navigabile, ce include și Dunărea.
Compania MISTAL SAAB are ca obiect principal de activitate realizarea de construcții hidrotehnice scufundate și intervenții specializate cu scafandri în regim normal sau de urgență, deținând în acest sens avizul Autorității Navale Române (ANR), precum și alte avize și autorizații necesare desfășurării activității de scafandrerie. MISTAL SAAB asigură servicii profesionale de scufundare pentru toată zona costieră românească a Mării Negre, precum și executarea de intervenții subacvatice cu scafandri în regim de urgență.
Ambele societăți cu care urmează a se semna parteneriate de practică, certificându-se astfel sustenabilitatea proiectului, au fost interesate de absolvenții Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, considerând că aceștia sunt viitorul Portului Constanța şi nu numai.
Simularea interviului de angajare în cadrul SC COMVEX SA CONSTANȚA și SC MISTRAL SAAB SRL CONSTANȚA a condus la creșterea potenţialului accesării unui loc de muncă în concordanţă cu propriile aspiraţii şi nivelul de pregătire și reprezintă o nouă metodă ce creşte flexibilitatea şi dinamismul în abordarea unor noi proiecte ale carierei personale.
Reuniunea INFOStud derulată a fost un real succes partenerial tripartit: Univesitate- Student/Masterand/Absolvent – Angajator.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Reuniune informala INFOStud la Universitatea „Ovidius” din Constanta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI